Marian Oprişan o pune la punct pe Ana Birchall: Ar trebui să-şi ţină gura. Existenţa Secţiei Speciale este justificată

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat, vineri, că fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall ar trebui „să-şi ţină gura" în legătură cu funcţionarea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, susţinând că existenţa secţiei speciale este justificată.

2243 afișări
Imaginea articolului Marian Oprişan o pune la punct pe Ana Birchall: Ar trebui să-şi ţină gura. Existenţa Secţiei Speciale este justificată

Marian Oprişan o atacă dur pe Ana Birchall: Ar trebui să-şi ţină gura. Existenţa Secţiei Speciale este justificată

Marian Oprişan a delcarat, vineri, că Ana Birchall ar trebui „să-şi ţină gura", referindu-se la concluziile pe care fostul ministru al Justiţiei le-a comunicat în privinţa funcţionarea Secţiei Speciale, concluzii la care grupul interministerial de lucru a ajuns.

„Din cauza faptului că, şi o spun cu toată responsabilitatea, atâta timp cât judecătorii din România intră sub jurisdicţia de anchtă a DNA-ului, niciun cetăţean al României nu poate avea garanţii că poate exista un proces echitabil între cetăţeanul respectiv şi DNA. Pe de altă parte, nu există egalitate de arme, pentru ca în discuţie este ce poate să facă apărarea şi ce poate face acuzarea. Acuzarea poate face de 30 de ori mai multe lucruri decât apărarea. Existenţa Secţiei Speciale pentru Investigarea Magistratilor este perfect justificată şi ea s-a născut ca soluţie la marile abuzuri ale parchetelor", a mai declarat Oprişan.

Întrebat dacă Ana Birchall a încălcat linia partidului, social-democratul a răspuns: „Nu că a încălcat-o, dar a exagerat".

Ana Birchall a anunţat, în luna septembrie, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister a ajuns la concluzii preliminare referitoare la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, precizând că „sunt două concluzii şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici