Marian Oprişan: Un preşedinte de consiliu judeţean ar trebui să câştige net 15.000 de lei pe lună

Preşedintele UNCJR, Marian Oprişan, a declarat, marţi, că un preşedinte de consiliu judeţean sau un primar de muncipiu-reşedinţă de judeţ ar trebui să câştige 15.000 de lei pe lună net, suma prevăzută în proiectul legii salarizării fiind mică în raport cu responsabilităţile avute.

183 afișări
Imaginea articolului Marian Oprişan: Un preşedinte de consiliu judeţean ar trebui să câştige net 15.000 de lei pe lună

Marian Oprişan: Un preşedinte de consiliu judeţean ar trebui să câştige net 15.000 de lei pe lună

”Cel mai corect ar fi ca un preşedinte de consiliu judeţean sau un primar de muncipiu-reşedinţă de judeţ să câştige 15.000 de lei pe lună net”, a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, Marian Oprişan, întrebat care ar trebui să fie remuneraţia unui preşedinte de consiliu judeţean.

Totuşi, el a apreciat ”eforturile Guvernului de a trece prin Parlament legea salarizării”.

”Este pentru prima oară când un guvern abordează cu curaj această situaţie, pentru că în România trebuiau puşi oamenii fiecare la locul lui şi retribuiţi în funcţie de cee ace ştiu să facă. Cât de mare sau cât de mic este salariul acum al unui primar sau al unui preşedinte de consiliu judeţean..., vă spun că în raport cu responsabilităţile pe care le are un preşedinte de consiliu judeţean sau primar chiar şi suma prevăzută în proiectul de lege privind salarizarea, după părerea mea, este mică. Dar este un început şi eu sunt convins că, dacă din punct de vedere economic România merge în direcţia dorită (…), atunci şi salariile vor fi unele bune”, a adăugat Marian Oprişan, preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea.

Potrivit proiectului Legii salarizării, votat de Senat, salariul brut al unui preşedinte de consiliu judeţean urmează să fie de 13.050 lei, respectiv peste 9.100 lei net.



 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici