Video Marian Oprişan vrea modificarea OUG pe justiţie: Secţia de anchetă trebuie să fie sub procurorul general/ Ce răspuns îi dă Liviu Dragnea

Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD, a declarat luni că este nevoie de corectarea OUG care vizează justiţia, astfel încât să intre în în nota legală şi constituţională, afirmând că Secţia pentru anchetarea magistraţilor trebuie să fie în subordinea procurorului general.

5748 afișări

"Întotdeauna este o linie roşie. Cert este că, nu mă refer aici la mesajul domnului Timmermans, ci eu mă refer la voinţa PSD, cel puţin în ceea ce priveşte justiţia din România, asupra faptului că justiţia trebuie să fie independentă. Dar o spun cu toată responsabilitate, abuzurile magistraţilor trebuie pedepsite, aşa cum sunt pedepsite toate abuzurile din România", a declarat Marian Oprişan, preşedintele PSD Marian Oprişan întrebat fiind de mesajul lui FransTimmermans către PSD că există o linie roşie peste care nu se poate trece.

"Dacă o să observaţi, nu toate asociaţiile împărtăşesc acelaşi punct de vedere şi atunci trebuie spus cât se poate de clar, ce nu este independent, ceea ce a făcut Monica Macovei, ceea ce a făcut Raluca Prună sau ceea ce a făcut Guvernul PSD?", a mai declarat Oprişan.

Chestionat cu privire la Secţia de anchetă a magistraţilor şi faptul că aceasta a ieşit de sub autoritatea procurorului general, Oprişan consideră că aceasta ar trebui rectificată.

"După părerea mea, acest aspect, ca şi ceea ce s-a întâmplat cu DNA la un moment dat, trebuie reglementat, pentru că toate secţiile de procurori din România trebuie să fie sub Ministerul Public, sub procurorul general. (...) Eu cred că această OUG trebuie pusă în nota legală şi constituţională. Eu cred că secţia pentru anchetarea magistraţilor trebuie să rămână componentă a Ministerului Public şi să fie sub jurisdicţia procurorului general ca să poată exista control ierarharhic", a mai spus vicepreşedintele PSD.

Dragnea îi răspunde lui Oprişan: Nu am experienţa lui
 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a răspuns lui Marian Oprişan, spunând că nu are experienţa sa, atunci când vine vorba despre OUG pe justiţie, dar că din ce a înţeles articolul care a stârnit nemulţumiri e inspirat din regulamentul pentru desemnarea procurorilor europeni.

"Eu nu am experienţa dl Oprişan, deci mă abţin să comentez (...) Am văzut-o după aia şi acum o susţin. Dacă, din ce am înţeles, acel articol care a stârnit foarte multe nemulţumiri, a fost inspirat de regulamentul pentru desemnarea procurorilor europeni, care permite şi judecătorilor să devină procurori europeni. Dacă acel articol a generat atâtat nemulţumire, după întâlnirea de azi va exista o decizie a premierului şi ministrului Justiţiei", a declarat Liviu Dragnea.

'Eu am vorbit cu câţiva specialişti. Cum să se spună că se scoate de sub tutela procurorului general. În primul rând, cuvântul e folosit greşit", a mai spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici