Marian Sârbu a trecut la grupul independenţilor

Deputatul social-democrat Viorel Balcan şi-a înregistrat luni, demisia din grupul parlamentar PSD şi înscrierea în cel al PDL, în timp ce social-democratul Marian Sârbu a trecut la grupul independenţilor.

39 afișări
Imaginea articolului Marian Sârbu a trecut la grupul independenţilor

Marian Sârbu a trecut la grupul independenţilor (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat luni, în plenul Camerei că cei doi deputaţi şi-au înregistrat demisiile din grupul parlamentar al PSD la Cabinetul Preşedintelui şi la Biroul Permanent al forului legislativ.

Cei doi urmează să activeze în noile grupuri parlamentare începând cu 1 martie.

Balcan a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că luni dimineaţă îşi va depune demisia din partid, întrucât nu se mai regăseşte în actuala strategie a PSD şi nici în cea a conducerii organizaţiei PSD Brăila.

Premierul Emil Boc a respins, duminică, ipoteza cooptării în Guvern a foştilor membri PSD Cristian Diaconescu şi Marian Sârbu, susţinând că Executivul nu îşi va schimba componenţa actuală şi toţi miniştrii în exerciţiu vor rămâne în funcţie, fără să fie luată în calcul o remaniere guvernamentală.

Cea mai recentă afiliere la grupul independenţilor este a lui Marian Sârbu, care şi-a anunţat vineri demisia din PSD.

Liderul coordonator al grupului parlamentarilor independenţi, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că prietenul său Marian Sârbu va avea un rol foarte important în construcţia politică de centru-stânga pe care o au în vedere.

Fostul vicepreşedinte al PSD Marian Sârbu, dorit de Traian Băsescu, la finele lui 2009, pentru portofoliul Muncii, este cel de-al 28-lea parlamentar al grupului deputaţilor şi senatorilor independenţi, care se apropie, astfel, de numărul parlamentarilor UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici