Marian Vanghelie le-a promis românilor din SUA că le va duce mici de la "Cocoşatu"

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, vineri, că s-a întâlnit în SUA cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Washington, a fost la picnic şi le-a promis românilor stabiliţi acolo că, data viitoare, le va duce într-un frigider "5.000-10.000 de mici de la Cocoşatu".

275 afișări
Imaginea articolului Marian Vanghelie le-a promis românilor din SUA că le va duce mici de la "Cocoşatu"

Marian Vanghelie le-a promis românilor din SUA că le va duce mici de la "Cocoşatu" (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Acolo, la comunitate, am fost la picnic. Picnicul, să ştiţi că, ori în România, ori în America, este la fel", le-a explicat Vanghelie ziariştilor, la aeroport, la întoarcerea din SUA.

El a spus că mâncarea a fost foarte bună şi la picnicul din SUA a mâncat şi mici. "Am mâncat şi mici, dacă asta este problema. Din carne de acolo, doar nu vă gândiţi că i-am gătit eu, că i-am dus eu", a adăugat edilul Sectorului 5.

Marian Vanghelie a apreciat că micii din SUA nu sunt ca aceia din România. "Le-am promis că le voi duce, următoarea dată, când mă voi duce, într-un frigider, vreo 5.000-10.000 de mici de la «Cocoşatu», pentru că le era dor de micii de la Cocoşatu", a relatat Vanghelie.

El a precizat că s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii românilor din Washington, care sunt "supăraţi" pe reprezentanţii din România. "Sunt supăraţi pe reprezentanţii noştri din România, nu dintr-un partid, din toate partidele, dar încercăm să ţinem legătura, încercăm să-i ajutăm", a adăugat liderul PSD, menţionând că românii de acolo "se chinuiesc de foarte mulţi ani să construiască o biserică acolo, în Washington".

Întrebat dacă românii din SUA trăiesc mai bine decât cei din România, Marian Vanghelie a răspuns că "nu există termen de comparaţie".

"Nu există termen de comparaţie, vă daţi seama. Foarte mulţi români sunt implementaţi şi lucrează în Guvernul Statelor Unite, am rămas uimit câţi oameni lucrează în Guvernul Statelor Unite pe diferite paliere, dar pentru că sunt oameni pregătiţi şi-au găsit locul, sunt de 5 ani, de 10 ani, de 15 ani, erau şi din Sectorul 5, erau din Bucureşti, erau din ţară. A fost discuţia foarte bună cu părintele de acolo", a precizat Marian Vanghelie.

Vanghelie a mai spus că va mai merge în America, pentru că este "un om conscvent" şi are, pentru perioada următoare, adică pentru următorii 15 ani, " un plan foarte mare", "pentru a încerca să rezolve anumite lucruri".

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost prezent, în această săptămână, în Statele Unite, la invitaţia A.I.P.A.C. (American Israel Public Affairs Committee), la o conferinţă unde au participat preşedintele american Barack Obama şi premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Primarul Daniel Marian Vanghelie a plecat sâmbăta trecută pentru a doua oară în SUA. La plecare, acesta declara că, pe lângă întâlnirea cu Obama şi Netanyahu, este interesat şi de posibilii investitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici