Mario Oprea (PNL): Adomniţei nu a încălcat Statutul PNL, prezenţa sa ca membru în partid e corectă

Senatorul PNL Mario Oprea consideră că preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei nu a încălcat Statutul PNL şi de aceea, prezenţa sa ca membru în partid este justificată şi corectă, apreciind că ”un PSD cu corupţia ”gravată” în Regulamentul intern” arată cu degetul spre liberali.

134 afișări
Imaginea articolului Mario Oprea (PNL): Adomniţei nu a încălcat Statutul PNL, prezenţa sa ca membru în partid e corectă

Mario Oprea (PNL): Adomniţei nu a încălcat Statutul PNL, prezenţa sa ca membru în partid e corectă (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

”Limita ridicolului a fost depăşită de PSD. Acest partid care astăzi predă lecţii de anti-corupţie, nu a găsit niciodată o cale de a scăpa de efectul coruptibil. Această formaţiune vorbeşte despre corectitudine în faţa legii, deşi are cel mai mare număr de parlamentari şi baroni cercetaţi penal ori condamnaţi. Un PSD cu corupţia „gravată” în Regulamentul intern, arată cu
degetul spre PNL, un partid care a fost construit şi educat invers faţă de social democraţii “decimaţi” de DNA”, a afirmat Mario Oprea, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Senatorul liberal mai arată că ”PNL nu a protejat niciodată infractorii, nu a blocat demersurile Justiţiei şi şi-a asumat cu onoare fiecare alegere şi fiecare “despărţire”.

”PSD, în toţi aceşti ani, nu a făcut decât să ridice corupţia la rang de condiţie pentru succesul politic şi personal. A pus bazele unei mari familii care nu şi-a mai putut lua mâinile de pe instituţiile statului, care a modificat pe genunchi legile şi care a perfecţionat un sistem parazit sub masca mândriei de a fi român. Partidul care a dovedit că are cele mai bune instrumente, reţele şi reţete de corupţie, partidul care s-a ticăloşit într-o mocirlă politică din care nu mai poate ieşi, face ca fiecare zi să semene cu „marţea neagră”, a menţionat Oprea.

Potrivit liberalului, ”la adresa de domiciliu a ”acestei familii” nu se găseşte sediul PSD, ci, cum ar spune cineva, sediul corupţiei instituţionalizate, unde deviza conducătorului a rămas neschimbată: “scapă cine poate”.

”Acestea fiind spuse, domnul Adomniţei nu a încălcat Statutul PNL. De aceea, prezenţa sa ca membru în PNL este justificată şi corectă. În schimb, mecanismele intime ale laboratorului PSD de procreat mici şi mari corupţi încă luptă în stil mafiot pentru a-I scăpa de puşcărie pe Şova, Ochi şi Nichita. PSD este vinovat pentru că prin mită şi hoţie a desfiinţat sănătatea morală a naţiunii române, iar acum încearcă zadarnic să denigreze PNL. Dar, vorba aceea, “groparul cere ultimul, pentru ca să încheie cortegiul şpăgii!”, mai transmite Mario Oprea.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Podașcă, a anunţat că PSD îi solicită co-preşedintelui PNL Alina Gorghiu suspendarea din toate funcţiile politice a preşedintelui CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, având în vedere că acesta este cercetat sub control judiciar într-un caz de corupţie.

"Având în vedere punerea în mişcare a acţiunii penale de către DNA împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Admponişei şi cercetarea acestuia sub control judiciar PSD solicit Alinei Gorghiu, în calitate de preşedinte al PNL, să-l suspende pe Cristian Adomniţei din toate funcţiile politice deţinute", a declarat duminică Gabriela Podaşcă.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, i-a transmis, la rândul ei, co-preşedintelui PNL Alina Gorghiu o scrisoare deschisă în care îi cere să nu mai protejeze "corupţii din partid" şi să pună capăt tăcerii cu privire la problemele legale ale şefului CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, reţinut pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, va fi cercetat sub control judiciar, a decis, vineri noapte, Tribunalul Iaşi.

Adomniţei a fost reţinut, joi seară, de procurorii DNA, după aproximativ cinci ore de audieri, el fiind acuzat de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, după ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, angajate ale CJ, să acopere nereguli privind un contract pentru tipărirea de materiale de promovare a judeţului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici