Video Marius Tucă Show. Cristoiu: Iohannis i-a pus mâna pe genunchi lui Dragnea şi i-a zis că e achitat

Ion Cristoiu a afirmat luni la emisiunea “Marius Tucă Show” că Dragnea a crezut că va fi achitat în dosarul angajărilor fictive, aşa cum, în 2015, înaintea pronunţării sentinţei, preşedintele Iohannis l-a asigurat pe liderul PSD că va scăpa de condamnare în dosarul Referendumului.

14356 afișări

Ion Cristoiu a susţinut că toţi aceşti politicieni în frunte cu Dragnea şi Victor Ponta au impresia că se poate negocia atunci când au probleme.

“După părerea mea, Dragnea a fost convins că e achitat. Jur! A fost convins. S-a mai întâmplat odată, cu referendumul. Fac o dezvăluire, că acum e în închisoare. Deci domnul Dragnea mi-a spus următorul lucru. El, personal, că era pe vremea când era în Opoziţie şi mai stătea de vorbă şi cu muritori ca mine. În ziua când urma să se pronunţe în dosarul Referendumul, s-a dus la Klaus Iohannis. Klaus Iohannis are un gest, ca şi cu <dragii mei>, îţi pune mâna pe genunchi. I-a pus mâna pe genunchi şi i-a zis <Liviu, nicio problemă>. S-a aranjat, da? Liviu, paralizat de mâna pe picior, pe genunchiul lui, era un gest de mare tandreţe, s-a dus acasă, da? Şi când s-a dus acasă a aflat că a fost condamnat. I-a zis că e achitat. Dar nu numai atât. Nu au trecut 5 minute şi acelaşi tip care îi pusese mâna pe genunchi tandru, i-a înfipt cuţitul în spate. Eu îţi jur că era liniştit altfel îşi anunţa aseară demisia. Domne, gata, demisionez, anunţa ieşirea de la guvernare. De-al dracu”, a afirmat Ion Cristoiu.

Acesta a mai spus că, după ce a fost condamnat, Dragnea nu a făcut nicio declaraţie sau să trimită o scrisoare partidului în care să susţină ieşirea PSD de la guvernare deoarece mai speră să iasă din puşcărie.

“De unde ştiţi că nu mai speră? Speră că va fi decizia CCR şi… (n.r pe ilegalitatea constituirii completurilor de 3 de la Înalta Curte)”, a spus Ion Cristoiu. Analistul politic a mai spus că luni, când a ieşit cu declaraţii la Cotroceni, preşedintele Iohannis ştia de condamnarea lui Liviu Dragnea.

La 20 mai, Curtea Constituţională a amânat pentru 5 iunie decizia referitoare la sesizarea deputatului PSD Florin Iordache cu privire la completurile de 3 judecători de la Înalta Curte. Patru dintre cei nouă judecători CCR au solicitat amânarea deciziei pe motiv că au nevoie de mai mult timp pentru studierea speţei. Este a patra oară când CCR amână decizia.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni, la Cotroceni, înainte de pronunţarea instanţei în cazul Dragnea, că peste 6 milioane de români au spus DA la referendumul din 26 mai. “Au dat astfel o lecţie dură populismului, demagogiei şi discursului anti-european şi antijustiţie promovat în campanie şi nu numai de PSD. Ieri a câştigat România europeană, în care hoţii şi infractorii stau la puşcărie nu în fruntea statului”, a afirmat Iohannis.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat luni la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în cazul preşedintelui PSD Liviu Dragnea. Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici