Video Marius Tucă Show. Nicuşor Dan: “Între Cioloş şi Iohannis, permiteţi-mi să-l aleg pe Iohannis”

Fostul premier Dacian Cioloş nu a ajuns membru USR pentru că nu a depus cerere de înscriere în partid şi nu pentru că s-ar fi opus el, a declarat fostul lider al partidului, deputatul Nicuşor Dan, la emisiunea Marius Tucă Show. Între Cioloş şi Iohannis, fostul lider al USR îl alege pe Iohannis.

2603 afișări

Despre încheierea Alianţei 2020, dintre USR şi PLUS-ul lu Dacian Cioloş, Nicuşor Dan a fost zgârcit cu comentariile. “Publicurile celor două partide sunt foarte asemănătoare şi Alianţa este o chestiune firească. De altfel, există aşteptarea şi în publicuri şi în membri celor două partide. Decizia a fost luată cu majorităţi destul de mari în cele două partide, din câte înţeleg”, a spus Nicuşor Dan.

El a susţinut că discuţiile din USR privind persoana lui Cioloş erau legate de opinia sa privind intrarea fostului premier în partid. “Exista Cioloş ca persoană, şi discuţia a fost care este opinia mea ca Dacian Cioloş să intre în USR. Asta a fost discuţia”, a spus fostul lider al USR.

Nicuşor Dan susţine că dacă Cioloş dorea să se înscrie în USR, el nu se putea opune. “Am spus aşa: eu nu am nicio prerogativă statutară să mă opun, orice om care depune o cerere poate să intre în partid, domnul Cioloş nu a depus cererea aia...nu putea să intre aşa în partid... în orice caz, eu nu aveam prerogativă statutară să mă opun”, a explicat Nicuşor Dan.

Întrebat pe cine ar alege între Dacian Cioloş şi Klaus Iohannis, Nicuşor Dan a răspuns: “Între Cioloş şi Iohannis, permiteţi-mi să-l aleg pe Iohannis”. De asemenea, între Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu, fostul lider al USR l-a preferat tot pe Iohannis. “Dacă ar fi să aleg între aceşti doi oameni politici, l-aş alege pe Iohannis”, a spus Nicuşor Dan.

În martie 2017, Nicuşor Dan scria pe Facebook că “opinia majoritară în partid este că intrarea lui Dacian Cioloş în USR, în acest moment, este benefică pentru USR. Eu am susţinut opinia contrară, dar USR este un partid democratic şi voi acţiona în acord cu voinţa majorităţii".

La câteva zile, Dacian Cioloş a anunţat tot pe Facebook: „Dragi prieteni, mai ales, dragi prieteni membri USR, vreau să confirm că decizia mea este să nu fac pasul spre Uniunea Salvaţi România (…) Este o decizie pe care am luat-o după primele discuţii avute cu Nicuşor Dan, pe care i-am şi comunicat-o acum mai bine de o săptămână, când mi-a prezentat opinia sa clară în calitate de preşedinte al partidului(…) Pentru mine este limpede că intrarea mea în partid în acest moment ar duce la dezbinare, un lucru pe care nu-l doresc”, afirma fostul premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici