Marko: Am reafirmat susţinerea pentru Iohannis

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, după întâlnirea partidelor din opoziţie cu premierul desemnat, că liderii celor trei partide şi liderul grupului minorităţilor l-au ascultat pe Lucian Croitoru şi au încheiat reafirmându-şi sprijinul pentru Klaus Iohannis.

12 afișări
Imaginea articolului Marko: Am reafirmat susţinerea pentru Iohannis

Preşedintele UDMR Marko Bela (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Marko a spus că liderii partidelor din opoziţie i-au transmis lui Croitoru că îşi menţin decizia unanimă de a-l susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru şi că, prin urmare, nu se poate pune problema să îl sprijine pe candidatul desemnat de Traian Băsescu.

"L-am ascultat pe domnul Croitoru, care a încercat să ne dea analiza mai ales a situaţiei financiare, eventual promisiunea anumitor soluţii privind ieşirea din situaţia de criză şi am încheiat această întâlnire cu reafirmarea susţinerii noastre pentru domnul Klaus Iohannis", a adăugat el.

Întrebat ce a răspuns Croitoru la acest refuz manifestat de PSD, PNL UDMR şi minorităţi, Marko a afirmat: "A încercat să ne convingă ca totuşi să facem o reanaliză a poziţiei noastre, să încercăm să îl susţinem, dar după cum spun, în acest moment decizia noastră este fermă şi neschimbată".

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii PSD, PNL, UDMR, PC şi ai grupului minorităţilor, discuţiile durând aproximativ o jumătate de oră.

Croitoru, a declarat, după întâlnire, că le-a spus partidelor că nu este un pion al nimănui, aşa cum a fost caracterizat, ci se vede, mai degrabă, ca o soluţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici