Marko: Ar fi nevoie de continuitate la MAI ca România să nu rateze termenul de intrare în Schengen

Liderul UDMR, Marko Bela, afirmă că Vasile Blaga ar trebui să rămână în postul de ministru al Administraţiei şi Internelor, deoarece este nevoie de continuitate la conducerea acestei instituţii pentru ca termenul de intrare a României în Spaţiul Schengen să nu fie ratat.

13 afișări
Imaginea articolului Marko: Ar fi nevoie de continuitate la MAI ca România să nu rateze termenul de intrare în Schengen

Marko: Ar fi nevoie de continuitate la MAI ca România să nu rateze termenul de intrare în Schengen (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Eu nu am fost de acord cu această demisie şi am spus acest lucru şi în şedinţa Coaliţiei. După părerea mea, Vasile Blaga este un ministru performant şi a avut rezultate foarte importante în fruntea acestui minister, atât pe plan intern, cât şi în ceea ce priveşte relaţiile noastre. În ceea ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen, eu cred că ar fi nevoie de o continuitate în conducerea ministerului, fiindcă trebuie să facem totul pentru a nu rata termenul de intrare în Spaţiul Schengen. Am avut şi am mai multe argumente pentru care afirm că ar trebui să rămână la minister", a declarat agenţiei MEDIAFAX Marko Bela.

El a amintit că premierul are posibilitatea de a accepta sau de a nu accepta demisia.

Vasile Blaga şi-a anunţat, luni, demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, demersul său survenind protestului poliţiştilor de vineri din faţa Administraţiei Prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici