Marko Bela: Nu merg la referendum. Vrem să construim o societate tolerantă, dar direcţia e greşită

Fostul preşedinte al UDMR, Marko Bela, nu va participa la referendum, susţinând că toată lumea are interesul să se construiască o societate tolerantă, însă din campania electorală rezultă că se merge într-o direcţie greşită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1847 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: Nu merg la referendum. Vrem să construim o societate tolerantă, dar direcţia e greşită

Marko Bela: Nu merg la referendum. Vrem să construim o societate tolerantă, dar direcţia e greşită

Marko Bela a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că ar fi alte chestiuni vitale în legătură cu care ar fi trebuit să fie amendată Constituţia, cum ar fi relaţiile puterilor în stat, funcţionarea instituţiei prezidenţiale, funcţionarea Guvernului, atribuţiile altor instituţii majore, justiţia, serviciile secrete.

”Referendumul este un proces democratic şi nu putem contesta legitimitatrea celor care, prin semnăturile lor, au iniţiat un astfel de demers. După părerea mea, Constituţia noastră suferă de multe probleme şi dacă noi ne-am apucat de modificarea ei, atunci sunt o serie de chestiuni vitale în legătură cu care ar fi trebuit să amendăm Constituţia, cum ar fi relaţiile puterilor în stat, funcţionarea instituţiei prezidenţiale, funcţionarea Guvernului, atribuţiile altor instituţii majore, justiţia, serviciile secrete. Sunt o serie de probleme care, într-adevăr, sunt urgente, fiindcă zilnic ne confruntăm cu problema interpretării unor dispoziţi din Constituţie. În ceea ce priveşte problema la care se referă propunerea de revizuire, eu cred că avem cu toţii interesul să construim o societate tolerantă, nu una intolerantă. Se vede deja din această campanie că mergem într-o direcţie greşită şi de aceea sunt de acord cu cei care nu merg la vot şi boicotează referendumul, ceea ce este un drept democratic, la fel ca şi iniţierea unui astfel de referendum. Deci nu voi merge nici eu”, a spus Marko.

Acesta susţine că direcţia este una periculoasă, în condiţiile în care ar fi şi alte probleme considerate populare care ar putea constitui subiect de referendum, dar care nu se încadrează deloc în direcţia europeană spre care România ar trebui să se îndrepte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici