Marko Bela: Parlamentarii UDMR vor participa la vot la moţiunea de cenzură

Preşedintele UDMR, Mako Bela, a declarat joi că parlamentarii Uniunii nu vor vota cu bilele la vedere în cazul unei eventuale moţiuni de cenzură împotriva Guvernului şi nici nu vor părăsi sala în timpul votului.

15 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: Parlamentarii UDMR vor participa la vot la moţiunea de cenzură

Marko Bela: Parlamentarii UDMR vor participa la vot la moţiunea de cenzură (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Noi n-am avut nevoie niciodată să ne aplicăm astfel de şiretlicuri. Votul secret e ceea ce este, cu bile şi aşa mai departe. Noi totdeauna am plecat de la ideea încrederii reciproce în cadrul unui grup parlamentar sau în cadrul unei formaţiuni politice", a sublinat liderul UDMR, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că scoaterea grupurilor parlamentare de la vot pentru a exista siguranţa că parlamentarii nu votează altfel de cum s-a stabilit ar fi un lucru umilitor.

"Eu cred că noi nu avem nevoie de aşa ceva. Cum procedează alţii, e treaba lor", a menţionat Marko.

Pe de altă parte, el şi-a exprimat neîncrederea că s-ar rezolva ceva dacă ar cădea Guvernul şi că în acestă perioadă o criză de guvernare va agrava situaţia ţării.

"Noi vom vota disciplinat şi vom vota aşa cum decid grupurile", a spus el, declarându-se în acelaşi timp convins că Guvernul nu va cădea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, că le recomandă parlamentarilor PDL "să nu participe la mascarada" privind moţiunea de cenzură a opoziţiei şi susţine, ca variante, ca democrat-liberalii să voteze "împotrivă" sau să stea în sală şi să nu participe la vot.

Liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, joi, că varianta ca parlamentarii PDL să se abţină de la votul la moţiunea de cenzură poate fi o idee bună de a protesta faţă de modul în care opoziţia înţelege să acţioneze în această perioadă de criză.

Deputatul Ioan Munteanu, vicepreşedinte al UNPR, a declarat, la Realitatea FM, că parlamentarii formaţiunii vor fi prezenţi în sală la dezbaterea moţiunii de cenzură care urmează să fie depusă după asumarea răspunderii Guvernului, dar nu vor vota nici pentru, nici împotriva acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici