Marko Bela spune că s-a întâlnit sâmbătă cu Băsescu şi Boc

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat corespondentului MEDIAFAX că s-a întâlnit sâmbătă cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul desemnat Emil Boc şi celelalte persoane care ar urma să preia ministere, fiind definitivate protocolul de guvernare şi regulamentul de funcţionare a coaliţiei PDL-UDMR.

25 afișări
Imaginea articolului Marko Bela spune că s-a întâlnit sâmbătă cu Băsescu şi Boc

Marko Bela spune că s-a întâlnit sâmbătă cu Băsescu şi Boc (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

"Se lucrează la finalizarea programului Guvernului, am finalizat protocolul de guvernare şi regulamentul de funcţionare a coaliţiei. În ce priveşte protocolul de guvernare, cât mai repede îl vom face public, conţine proiectele de legi cu care suntem acord şi vrem să fie adoptate, referitoare la descentralizare, reformă, agricultură, dezvoltarea infrastructurală, lărgirea drepturilor minorităţilor, numai ca principii. Include şi discuţia referitoare la proiectul legii minorităţilor, am discutat şi în continuare vom face eforturi pentru adoptarea acestuia", a precizat Marko Bela.

În ceea ce priveşte regulamentul de funcţionare a coaliţiei de guvernare, preşedintele UDMR a precizat că s-a stabilit că se vor lua decizii într-un consiliu al coaliţiei, format din şapte persoane, iar în cazuri urgente, doar din cei doi preşedinţi, ai PDL şi UDMR, adică Emil Boc şi Marko Bela.

"Şi cu domnul Băsescu am avut o scurtă vizită de curtoazie, o discuţie scurtă. Cred că e foarte bine să ne întâlnim înainte de formarea Guvernului", a spus Marko Bela, refuzând însă să ofere alte detalii.

"Acum, prima urgenţă este să avem un Guvern şi un program de guvernare. Cred că este posibil să avem un nou Guvern chiar şi înainte de Crăciun", a conchis el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că i-a cerut premierului Emil Boc să-l consulte strict asupra miniştrilor care fac parte şi din Consiliul Suprem de Apărare al Ţării (CSAT).

"Este responsabilitatea premierului Boc să-şi formeze guvernul. În ceea ce mă priveşte, am solicitat premierului să mă consulte strict asupra miniştrilor care fac parte şi duin CSAT. În rest, este o problemă a partidelor şi şi-o asumă", a adăugat şeful statului.

Sâmbătă dimineaţă, premierul desemnat Emil Boc a cerut miniştrilor nominalizaţi pentru viitorul guvern, într-o întâlnire la Palatul Victoria, să prezinte propria viziune asupra priorităţilor în domeniile pe care le vor coordona şi să se întoarcă la sediul Guvernului la ora 16.00, pentru ca propunerile să fie incluse în program şi transmise Parlamentului.

Elena Udrea, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Cătălin Croitoru, Orest Onofrei, Mihai Şeitan şi Gabriel Sandu sunt propunerile de miniştri PDL aprobate, vineri, prin vot, de membrii Colegiului Director al partidului.

Marko Bela, Kelemen Hunor, Laszlo Borbely şi Attila Cseke sunt reprezentanţii UDMR care au fost desemnaţi, vineri, de Consiliul Permanent al formaţiunii, pentru a face parte din noul Guvern Boc.

Grupul independenţilor este reprezentat în Guvern cu un ministru, cel al Apărării, Gabriel Oprea, la care se adaugă Sebastian Vlădescu pentru portofoliul Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici