Marko: Dacă noi pierdem reprezentarea unitară a intereselor noastre, e vai de noi

Fostul preşedinte al UDMR Marko Bela, care vrea să obţină un nou mandat de senator, a afirmat, luni, la lansarea candidaţilor Uniunii din judeţul Mureş, că, dacă maghiarii pierd "reprezentarea unitară a intereselor" lor, "e vai" de ei.

238 afișări
Imaginea articolului Marko: Dacă noi pierdem reprezentarea unitară a intereselor noastre, e vai de noi

Marko: Dacă noi pierdem reprezentarea unitară a intereselor noastre, e vai de noi (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Marko Bela a spus că există "valori care nu se schimbă" şi noţiuni pe care reprezentanţii UDMR le folosesc de 22 de ani, pentru că "sunt importante, neschimbate, pentru ungurii din România, sunt valori eterne", printre care şi "porunca unităţii", adică solidaritatea, care le va permite reprezentaţilor maghiarilor să îşi atingă obiectivele.

El a adăugat că sunt "mai multe lucruri bune realizate în 22 de ani, ca rezultat al luptei politice consecvente a UDMR, decât lucruri negative".

"Dacă dispare un partid, vine altul. Dar, dacă noi pierdem reprezentarea unitară a intereselor noastre, e vai de noi. Tot aud că în afara UDMR au mai apărut partide competitive. Mă irită acest termen, mi-aduc aminte de maşini, de biciclete de concurs. Partidele apărute în afara UDMR nu pot să spun că sunt lucruri foarte bune, excelente. E o bicicletă de concurs cu roată găurită condusă de Toro şi în portbagaj stă Tokes. Apoi apare o altă bicicletă şi în portbagaj stă acelaşi domn. Noi nu suntem în competiţie între noi, n-avem nevoie de partide de competiţie", a spus Marko Bela.

El a adăugat că, chiar dacă aceste declaraţii par "antidemocratice", trebuie să se înţeleagă că aşa-numitele "partide de competiţie" compun doar "o brigadă de distrugere", care la fiecare alegeri vor să distrugă unitatea maghiarilor.

"Nu suntem în competiţie între noi. Nu avem nevoie, noi nu ne concurăm reciproc, nu ungur cu ungur concurează. Suntem singuri în competiţie (…) cu formaţiunile româneşti, dacă nu suntem de acord, ne depăşesc. Asta e competiţia. Unii vor să ne reducă şansele de reprezentare, să nu avem reprezentare la Bucureşti. Nu cred că ştiu ce urmează, dacă nu ne unim, dacă nu se duce lumea la votare, dacă nu trimitem oameni la Bucureşti", a spus Marko Bela.

El a arătat că în următoarea legislatură se vor discuta subiecte precum reorganizarea administrativ-teritorială, "care, dacă se produce fără noi, va fi împotriva noastră", şi modificarea Constituţiei.

"Avem treabă, avem de lucru, avem responsabilităţi, avem sarcini. Pentru aceasta vom cere încrederea. Cer o campanie serioasă, pentru a împinge înainte destinul acestei comunităţi", a conchis Marko Bela.

Toţi parlamentarii UDMR din Mureş - senatorii Marko Bela şi Frunda Gyorgy şi deputaţii Borbely Laszlo, Kerekes Karoly şi Kelemen Attila - candidează pentru noi mandate. Alături de aceştia, UDMR i-a nominalizat la Senat pe consilierii judeţeni Balogh Jozsef şi Csep Andrea, iar pentru Camera Deputaţilor pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş Lokodi Edita Emoke, pe profesorul Fodor Jozsef, pe avocatul Gogolak Csongor, pe viceprimarul din Sărmaşu, Sallai Imre, şi pe consilierul judeţean Eros Csaba, care este şi director la Poşta Mureş.

 Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici