Marko: Din punctul de vedere al UDMR, nu se pune problema remanierii

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la Festivalul "Peninsula" de la Târgu Mureş, că nu se pune problema unei remanieri guvernamentale, cel puţin în privinţa miniştrilor UDMR, a căror activitate îl mulţumeşte.

38 afișări
Imaginea articolului Marko: Din punctul de vedere al UDMR, nu se pune problema remanierii

Marko: Din punctul de vedere al UDMR, nu se pune problema remanierii (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Marko a spus că este mulţumit de activitatea miniştrilor aparţinând Uniunii pe care o conduce, inclusiv a ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, pe care îl apreciază pentru ce a făcut în domeniul descentralizării unităţilor spitaliceşti.

"Din punctul nostru de vedere, nu se pune problema remanierii, respectiv nu în legătură cu activitatea miniştrilor UDMR, deci eu sunt mulţumit cu activitatea miniştrilor UDMR. Şi cu domnul Cseke, trebuie să vă spun că a făcut foarte multe - şi eu apreciez acest lucru - pentru descentralizare. Unii contestă această măsură, dar, după părerea mea, cea mai importantă măsură de reformă din acest an a fost tocmai aceasta, şi anume transferul spitalelor la administraţiile locale sau cele judeţene şi domnul Cseke a avut un rol primordial în luarea acestei măsuri şi eu apreciez asta", a spus vicepremierul.

El a respins interpretarea potrivit căreia Cseke ar fi avut "o abordare veselă" în subiectul tragediei de la Maternitatea Giuleşti, afirmând că, din contră, acesta era îngrijorat.

"Nu accept să calificaţi aşa, s-a îngrijorat foarte mult, l-a lovit, l-a atins această tragedie, aşa cum ne-a atins pe toţi şi bineînţeles că noi trebuie să căutăm cu toţii o soluţie pentru a preveni aceste tragedii", a spus el.

Chestionat cu privire la posibilitatea remanierii unor miniştri care nu aparţin UDMR, Marko Bela a spus că partenerilor de guvernare le revine sarcina analizei activităţii miniştrilor proprii, precizând că, personal, colaborează bine cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

"Eu cred că cei din PDL trebuie să analizeze activitatea miniştrilor lor. Eu cu domnul Funeriu colaborez bine. În ce priveşte Legea educaţiei - e bun proiectul, dar să vedem ce iese din Parlament. Cei din PDL să-şi facă lecţiile, să-şi facă analizele şi după aceea discutăm şi în coaliţie", a conchis Marko Bela.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, declara, vineri, că grupurile parlamentare ale UDMR vor analiza, săptămâna viitoare, activitatea miniştrilor formaţiunii, iar dacă va fi întrebat de premier despre performanţa în Guvern a reprezentanţilor Uniunii atunci va avea "un punct de vedere".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la începutul lunii august, la postul public de televiziune, că la 1 septembrie se va face o analiză a Guvernului, cu "grupuri parlamentare".

Şeful statului s-a întânit pe 20 iunie cu liderii PDL la Snagov şi a acordat Guvernului un termen de 60 de zile pentru ca aplicarea măsurilor de austeritate şi a programului de restructurare să-şi dovedească eficienţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici