Marko: În acest moment prezenţa într-un Guvern, într-o coaliţie e foarte dificilă, dar noi nu fugim

Preşedintele UDMR, Marko Bela, afirmă că, în momentul de faţă, prezenţa într-un Guvern, într-o coaliţie este "o sarcină foarte dificilă", dar Uniunea nu fuge de astfel de situaţii.

23 afișări
Imaginea articolului Marko: În acest moment prezenţa într-un Guvern, într-o coaliţie e foarte dificilă, dar noi nu fugim

Marko: În acest moment prezenţa într-un Guvern, într-o coaliţie e foarte dificilă, dar noi nu fugim (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că pentru unii, într-o astfel de perioadă, poate că este mult mai plăcut sau mult mai confortabil să fie în opoziţie, fiindcă de acolo se pot critica măsurile "deloc plăcute" pe care Guvernul le-a luat sau va trebui, probabil, să le ia.

"În acest moment, prezenţa într-un Guvern, prezenţa într-o coaliţie este, de fapt, o sarcină foarte dificilă, dar noi (UDMR - n.r.) nu fugim de astfel de situaţii şi cred că este obligaţia şi menirea noastră ca în Guvern, în coaliţie, să căutăm soluţii privind situaţia economică", a spus liderul Uniunii.

Potrivit sursei citate, va fi nevoie, "probabil", de măsuri dure în acest sens, pentru a se menţine acordul cu FMI, pentru a se menţine echilibrul bugetar şi economic, dar UDMR îşi asumă aceste măsuri dure, pentru că ele vor fi "în interesul întregii societăţi şi al viitorului".

"Mai mult, eu afirm că nu este destul dacă Guvernul, pur şi simplu, caută şi găseşte răspunsuri la situaţia actuală a României, ci trebuie să ducem mai departe reforma. Fără o astfel de reformă profundă în ceea ce priveşte administraţia, birocraţia exagerată, descentralizarea de care avem nevoie în continuare, nu vom putea să deschidem perspective în ceea ce priveşte relansarea ţării", a afirmat Marko Bela.

Astfel, Marko este de părere că menirea UDMR în Guvern este de a duce mai departe o astfel de reformă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici