Marko: Nu se pune problema ieşirii de la guvernare

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la Festivalul "Peninsula" de la Târgu Mureş, că în acest moment nu se pune problema ieşirii Uniunii de la guvernare, între priorităţile legislative pe care UDMR le va avea în această toamnă fiind Legea educaţiei şi cea a minorităţilor

12 afișări
Imaginea articolului Marko: Nu se pune problema ieşirii de la guvernare

Marko: Nu se pune problema ieşirii de la guvernare (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Marko Bela a arătat că, la întâlnirea cu grupurile parlamentare UDMR de săptămâna viitoare, va discuta priorităţile legislative.

Referindu-se la acest subiect, vicepremierul a indicat ca priorităţi Legea educaţiei şi Legea privind statutul minorităţilor naţionale, promovată de mai mulţi ani de UDMR, dar care nu a ajuns să fie votată.

El a precizat că nu se pune problema ieşirii UDMR de la guvernare, în acest moment.

"Nu s-a pus problema ieşirii de la guvernare şi nu se pune nici în acest moment, ceea ce vom discuta sunt priorităţile legislative, în primul rând. Bineînţeles că în astfel de reuniuni se face şi o analiză a situaţiei politice, dar scopul ar fi stabilirea unor priorităţi legislative, care sunt proiectele în legătură cu care trebuie să facem demersurile necesare, inclusiv Legea educaţiei şi alte legi. Eu totuşi aş vrea ca în această toamnă să reluăm oricum şi Legea minorităţilor, deci ar fi a doua prioritate în special. Eu am întotdeauna speranţe. Nu stă chiar de zece ani, deci vom discuta şi Legea minorităţilor", a arătat Marko Bela.

Întrebat dacă va profita de prezenţa ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, sâmbătă, la Festivalul "Peninsula", pentru a mai discuta proiectul de Lege a educaţiei, Marko Bela a răspuns negativ, precizând că are consultări aproape zilnice cu acest ministru şi o colaborare bună, inclusiv pe acest subiect.

El a subliniat că este interesat de proiectul legislativ în cauză, în special în ceea ce priveşte partea referitoare la descentralizarea unităţilor de învăţământ.

"Ar fi rău dacă aici ar trebui să discutăm cu domnul Funeriu, cu care ne întâlnim foarte des şi ne consultăm aproape zilnic, deci din acest punct de vedere aş afirma că e foarte bună colaborarea între mine, cabinetul meu şi Ministerul Educaţiei, inclusiv în ce priveşte Legea învăţământului. Cu aceasta, eu am o dilemă, fiindcă în Senat avansează foarte încet. În Camera Deputaţilor am reuşit să scoatem o variantă acceptabilă, dar în Senat foarte greu merge în comisie, deja am pierdut, după cum ştiţi, un an, practic, în legătură cu multe dispoziţii, pentru că am fi vrut ca legea să fie adoptată înainte de începerea anului şcolar. Deci trebuie să vedem ce facem în septembrie, mai ales în ce priveşte partea cu descentralizarea", a arătat vicepremierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici