Marko: Treptat vreau să ies din viaţa politică pentru că am şi o altă vocaţie, literatura

Vicepremierul Marko Bela a declarat, sâmbătă, la Tabăra de vară de la Izvorul Mureşului, că se gândeşte ca "treptat" să se retragă din viaţa politică, pentru că are şi o altă vocaţie, literatura, şi vrea să trăiească pentru această vocaţie.

369 afișări
Imaginea articolului Marko: Treptat vreau să ies din viaţa politică pentru că am şi o altă vocaţie, literatura

Marko: Treptat vreau să ies din viaţa politică pentru că am şi o altă vocaţie, literatura (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Marko a fost întrebat, sâmbătă, la Tabăra "Tinerii şi Uniunea Europeană" de la Izvorul Mureşului, cum i se pare viaţa după ce s-a retras de la preşedinţia UDMR, el spunând zâmbind că "există viaţă şi în afara UDMR".

"Există viaţă şi în afara UDMR, există viaţă şi după preşedinţia UDMR. Nimeni să nu creadă că există numai cariera politică, chiar dacă este frumoasă şi oferă multe satisfacţii", a spus fostul preşedinte al UDMR Marko Bela.

Marko le-a spus tinerilor că a considerat necesar să dea UDMR şansa la schimbare, chiar dacă este de părere că aceasta nu trebuie să însemne şi o schimbare a direcţiei pe care Uniunea a mers în ultimii 20 de ani.

Fostul preşedinte al UDMR a avut cuvinte de laudă la adresa urmaşului său, Kelemen Hunor, despre care a spus că a făcut faţă cu brio primei sale mari provocări, referindu-se la poziţia adoptată în privinţa reoganizării administrative.

"Pot să spun doar vorbe bune depre Kelemen Hunor, nu trebuie să îl premiem cu diplome din trei în trei luni, dar cred că are performanţe bune. A fost confruntat şi cu probleme grele, cu această reorganizare administrativă, a făcut faţă acestei prime provocări şi e ok", a spus Marko.

Vicepremierul a spus că, deşi nu mai este preşedintele UDMR, este încă politician, dar "treptat" intenţionează să se retragă din viaţa politică.

"Eu trebuie să învăţ că nu există doar preşedinţia UDMR în această lume, eu sunt încă politician şi trebuie să spun că treptat vreau să ies din viaţa politică, pentru că am şi altă vocaţie, literatura, şi vreau să trăiesc pentru această vocaţie", a spus Marko Bela.

Tabăra de vară "Tineretul şi Uniunea Europeană" de la Izvorul Mureşului se va încheia duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici