Marko: UDMR îşi asumă soluţiile privind criza, dar nu şi vina pentru situaţia actuală

Preşedintele UDMR, Marko Bela, susţine că Uniunea îşi asumă toate soluţiile privind criza, dar că nu poate să îşi asume vina pentru situaţia actuală, care este o consecinţă a crizei economice mondiale şi europene.

12 afișări
Imaginea articolului Marko: UDMR îşi asumă soluţiile privind criza, dar nu şi vina pentru situaţia actuală

Marko: UDMR îşi asumă soluţiile privind criza, dar nu şi vina pentru situaţia actuală (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, la Sfântu Gheorghe, corespondentului MEDIAFAX, că Uniunea este în Guvern şi şi-a asumat soluţiile privind o situaţie de criză.

"UDMR este în Guvern şi ne-am asumat soluţiile privind o situaţie de criză. Deci nu vom fugi de această obligaţie şi, în mod solidar, ne vom asuma toate măsurile, care, oricât de dure ar fi, le considerăm necesare", a spus liderul Uniunii.

El susţine, însă, că UDMR nu poate să îşi asume vina pentru situaţia actuală, care este o consecinţă a crizei economice mondiale şi europene.

"Nu ne putem asuma vina pentru situaţia actuală fiindcă, în primul rând, este o consecinţă a crizei economice mondiale şi europene. Pe de altă parte, după părerea mea, o anumită întârziere a avut loc şi din cauza anului trecut, când am avut o guvernare de o majoritate covârşitoare şi, în acelaşi timp, extrem de deficitară şi extrem de defectuoasă. Cele două partide de guvernământ tot timpul au fost în litigiu şi s-au certat în loc să încerce să impună soluţii", a explicat preşedintele UDMR.

Potrivit acestuia, şi acest lucru a contribuit la o anumită întârziere, însă criza nu este vina celor două partide care s-au aflat anul trecut la guvernare, ci este consecinţa crizei mondiale.

"Dar, bineînţeles că ne vom asuma toate soluţiile", a spus Marko Bela.

Întrebat dacă se aşteaptă la proteste de stradă, liderul UDMR a răspuns că nimeni nu poate să se bucure de situaţia actuală.

"Nimeni nu poate să se bucure şi nici noi nu ne bucurăm, dar trebuie să acceptăm că e nevoie de anumite soluţii dure pentru a ieşi din situaţia de criză", a adăugat Marko Bela.

Preşedintele Traian Băsescu declara, joi, că, după negocierile cu FMI, pensiile şi ajutoarele de şomaj vor scădea cu 15%, fondul de salarii pentru tot aparatul bugetar cu 25% şi vor fi reduse "masiv" subvenţiile, banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici