Marko: UDMR nu vrea să facă parte din nicio coaliţie de guvernare

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a reiterat, marţi, faptul că Uniunea nu doreşte ca înainte de alegeri să facă parte din nicio coaliţie guvernamentală, el precizând că a primit propuneri neoficiale ca organizaţia să intre la guvernare, solicitări pe care le-a respins.

21 afișări
Imaginea articolului Marko: UDMR nu vrea să facă parte din nicio coaliţie de guvernare

Marko: UDMR nu vrea să facă parte din nicio coaliţie de guvernare (Imagine: Attila Szavuj/Mediafax Foto)

"În astfel de perioade există fel de fel de contacte, în Parlament şi în altă parte, şi binenţeles, am primit semnale, inclusiv cu o eventuală participare a UDMR din Guvern, şi răspunsul nostru a fost negativ. Dar n-am primit o solicitare oficială sau nu am negociat o eventuală participare a UDMR într-un guvern", a răspuns el, întrebat într-o conferinţă de presă dacă a primit o propunere concretă de la PDL sau de la PSD.

Marko a arătat că, înainte de alegerile prezidenţiale, UDMR nu doreşte să facă parte din nicio coaliţie guvernamentală.

"Dacă se crează o situaţie de instabilitate guvernamentală, atunci vom discuta cu PSD, PNL şi PDL şi vom încerca să ajungem la o concluzie în interesul stabilităţii", a mai arătat liderul Uniunii.

El a subliniat că, din acest punct de vedere, Uniunea va fi deschisă pentru "orice soluţie raţională pentru acestă perioadă foarte scurtă".

"UDMR are interesul să fie în guvern atunci când există condiţii potrivite pentru a guverna", a mai declarat Marko Bela, care a precizat că, în pofida acestui interes, Uniunea nu doreşte să intre la Guvernare în acestă perioadă de "provizorat".

Pe de altă parte, Marko a afirmat că formaţiunea pe care o conduce ar putea face, în acestă perioadă, parte dintr-un guvern de uniune naţională, dar şi-a manifestat neîncrederea că se va opta pentru o astfel de soluţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici