Marko: Va veni momentul să discutăm ce miniştri pleacă, dar remanierea fără reformă e apă de ploaie

Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, vineri, că probabil va veni momentul să se discute în Guvern despre ce miniştri pleacă sau rămân în Cabinet, dar a apreciat că o remaniere a Executivului fără o reformă radicală a aparatului public administrativ este doar "apă de ploaie".

20 afișări
Imaginea articolului Marko: Va veni momentul să discutăm ce miniştri pleacă, dar remanierea fără reformă e apă de ploaie

Marko: Va veni momentul să discutăm ce miniştri pleacă, dar remanierea fără reformă e apă de ploaie (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Ştiu că vă interesează care ministru rămâne, care ministru pleacă. Probabil că va veni momentul când va trebui să discutăm şi acest lucru, dar reforma trebuie să fie mult mai profundă. Ceea ce se vorbeşte în legătură cu remanierea guvernamentală, putem discuta, putem ajunge la o remaniere, dar este apă de ploaie, aşa cum se spune, dacă nu facem şi altceva", a spus Marko Bela într-o declaraţie acordată presei.

El a arătat că sunt necesare măsuri de restructurare a instituţiilor guvernamentale prin reducere, comasare sau desfiinţarea unor agenţii şi autorităţi, precum şi prin transferul altor astfel de structuri către consiliile judeţene sau cele locale.

Marko Bela a spus că poate fi de acord şi cu varianta comasării unor ministere, dar că reforma instituţională trebuie să fie una profundă şi s-a arătat convins că, în câteva săptămâni, Guvernul poate ajunge şi la rezultate concrete în ceea ce priveşte restructurarea administraţiei publice.

Joi, iderul UDMR a declarat agenţiei MEDIAFAX că o remaniere în acest moment ar fi doar o măsură "de vitrină", precizând că, în opinia sa, este necesară reorganizarea structurilor guvernamentale, prin reducerea "foarte fermă" a acestora.

Vicepremierul a arătat că este nevoie de o reorganizare şi de o reducere a structurilor guvernamentale, în condiţiile în care unele ministere au în subordine 15-20 de agenţii sau autorităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici