Măştile vândute de Unifarm, neconforme. Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere demiterea directorului Adrian Ionel

  • Procurorii DNA anunţă că l-au pus sub control judiciar pe Adrian Ionel, directorul Unifarm.
  • Acesta este bănuit că a cerut mită pentru o achiziţie de măşti şi combinezoane neconforme.
  • "Sunt nevinovat şi aştept să pot convinge prin dovezi cu privire la acest fapt", a fost prima replică a directorului Unifarm.
  • "29 de lei plus TVA erau aceste măşti vândute ca fiind FFP2, dar de fapt erau măşti non-medicale care erau folosite pentru zugravi", spune deputatul USR Emanuel Ungureanu.
6002 afișări
Imaginea articolului Măştile vândute de Unifarm, neconforme. Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere demiterea directorului Adrian Ionel

Măştile vândute de Unifarm, bune pentru zugravi, nu pentru bolnavi. Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere demiterea lui Adrian Ionel

Procurorii DNA au decis să îl pună sub control judiciar, pentru 60 de zile, pe şeful companiei de stat Unifarm, Eugen Adrian Ionel. Acesta e bănuit că ar fi cerut mită de la o firmă privată, al cărei nume nu este publicat de DNA, 760.000 de euro în luna martie pentru a facilita achiziţia de măşti şi combinezoane, deşi măştile ar fi fost neconforme.

"Sunt nevinovat şi aştept să pot convinge prin dovezi cu privire la acest fapt", a declarat pentru Mediafax directorul Unifarm, Adrian Ionel.

Adrian Ionel acesta nu mai poate conduce Unifarm în următoarele două luni, cât este sub control judiciar, perioadă în care are nevoie de acceptul procurorului şi pentru a părăsi Bucureştiul. 

„Era vândută de Unifarm ca fiind masca FFP2, de fapt era o mască non-medicală. 29 de lei plus TVA erau aceste măşti vândute ca fiind FFP2, dar de fapt erau măşti non-medicale care erau folosite pentru zugravi”, a acuzat deputatul USR Emanuel Ungureanu, într-un interviu pentru Mediafax. Ungureanu este cel care, din diferite motive, a reclamat eventuale probleme legate de achiziţia măştilor. 

El a susţinut că a văzut facturi pe care scria preţul şi, la final, certificate de conformitate, „ori acele certificate nu există, nu venea marfa cu acel certificat de conformitate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici