Matthijs Van Bonzel: În Olanda imunitatea nu acoperă ceea ce fac parlamentarii în afara Parlamentului

Imunitatea nu acoperă ceea ce fac parlamentarii olandezi în afara Parlamentului şi nici faptelor lor şi ale miniştrilor din trecut, a scris, vineri, pe Facebook, ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel, răspunzând astfel întrebărilor primite pe această temă.

197 afișări
Imaginea articolului Matthijs Van Bonzel: În Olanda imunitatea nu acoperă ceea ce fac parlamentarii în afara Parlamentului

Ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

"Recent am primit întrebări specifice despre imunitatea parlamentară, cum ar fi: în comparaţie cu România, cum este formulată această prevedere în Olanda?

Pentru a răspunde acestor întrebări, Matthijs van Bonzel a postat, vineri, pe contul de Facebook al Ambasadei Olandei la Bucureşti articolul 71 din Constituţia olandeză care se referă la imunitatea parlamentarilor şi miniştrilor olandezi.

"Membrii Parlamentului, miniştrii, secretarii de stat şi alte persoane care iau parte la dezbateri nu pot fi urmărite sau trase la răspundere în faţa legii pentru ceea ce spun în timpul şedinţelor Parlamentului sau ale comisiilor sau pentru ceea ce prezintă acestora în scris", se arată în art. 71.

"Prin urmare, imunitatea nu se aplică afirmaţiilor făcute în afara Parlamentului. Şi nici nu acoperă ceea ce fac miniştrii sau parlamentarii în afara Parlamentului, sau ceea ce au făcut în trecut", precizează ambasadorul Olandei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici