Mazăre: Rus este o "dambla" a lui Ponta, nu era îndreptăţit să fie ministru, dar îl acceptăm

Nemulţumirile din PSD în legătură cu includerea lui Ioan Rus în Cabinetul Victor Ponta, ca ministru de Interne, au fost confirmate, miercuri, de către preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, precum şi de liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, care a spus că Rus este "o dambla" a lui Ponta.

565 afișări
Imaginea articolului Mazăre: Rus este o "dambla" a lui Ponta, nu era îndreptăţit să fie ministru, dar îl acceptăm

Radu Mazăre (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Cu mici excepţii, Guvernul zic că e bun. Discutăm despre Rus care e ministru de Interne şi care nu cred că era îndreptăţit să ocupe o funcţie ministeriabilă în Guvern. Eu cred că trebuie puşi oameni care au confirmat că au făcut ceva. Pe Rus, din păcate, în ultimii ani nu l-am văzut, tocmai de asta nu nu l-am văzut, că nu a confirmat", a declarat Mazăre, înaintea şedinţei CExN al PSD.

El a adăugat că Ponta şi l-a asumat pe Rus "la pachet" cu ceilalţi miniştri de pe listă, ca pe o "dambla" personală.

"Şi l-a asumat premierul la pachet, a spus «E al meu, e damblaua mea». Poţi să accepţi un om ca dambla a unui prim-ministru. Dambla în ghilimele, probabil că are alte resorturi care l-au determinat. O îl acceptăm, ce să facem… O să votez Guvernul", a mai spus Mazăre.

Pe de altă parte, Adrian Năstase a spus că Rus nu este contestat "ca ministru", ci pentru modul cum a acţionat la congresul PSD din 2005, când l-a susţinut decisiv la preşedinţia partidului pe Mircea Geoană, în detrimentul lui Ion Iliescu.

"El nu este contestat ca ministru, eu cred că a fost contestat la un moment dat pentru felul în care a acţionat la Congresul din 2005 (…) La Congresul din 2005 a avut o altă opţiune şi l-a sprijinit atunci pe Mircea Geoană, sunt de acord că opţiunea lui a fost discutabilă, dar sunt două lucruri diferite", a spus Năstase.

El a adăugat că Rus a avut o activitate foarte bună ca ministru de Interne în guvernul său, având un rol foarte important în eliminarea vizelor pentru cetăţenii români la intrarea în ţările UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici