Medicul Molnar Geza, consilier local PDL Aiud, arestat pentru proxenetism, va fi exclus din partid

Medicul Molnar Geza, consilier local în Aiud, arestat preventiv pentru proxenetism şi trafic de minori, va fi exclus din partid, a declarat, miercuri, preşedintele PDL Aiud, Tiberiu Buduşan, care a precizat că bărbatul nu dădea nimic de bănuit şi chiar părea "un tip de caracter".

863 afișări
Imaginea articolului Medicul Molnar Geza, consilier local PDL Aiud, arestat pentru proxenetism, va fi exclus din partid

Medicul Molnar Geza, consilier local PDL Aiud, arestat pentru proxenetism, va fi exclus din partid

Preşedintele PDL Aiud, Tiberiu Buduşan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că a aflat din presă despre arestarea colegului său, medicul Molnar Geza, care este consilier local în CL al municipiului Aiud.

Buduşan a spus că a convocat conducerea organizaţiei PDL Aiud pentru joi şi urmează să pună în discuţie excluderea din partid a lui Molnar Geza.

"Va fi exclus din partid şi îi retragem sprijinul politic. Va fi apoi înlocuit din Consiliul Local", a spus Buduşan.

Potrivit sursei citate, consilierul local nu a lăsat niciodată vreo urmă de bănuială privind activitatea sa infracţională şi chiar părea "un tip de caracter".

"Vă spun sincer că părea un tip de caracter. Are nevastă şi părea că ţine foarte mult la ea. Nu a lăsat să se întrevadă nimic. Nicio urmă de bănuială nu am avut", a mai spus Tiberiu Buduşan.

Potrivit sursei citate, medicul Molnar Geza, arestat preventiv, miercuri, pentru proxenetism şi trafic de persoane, este consilier local în Aiud din 2012, iar în PDL s-a înscris după alegerile locale din acelaşi an.

Consilierul local PDL din Aiud Molnar Geza a fost arestat preventiv, miercuri, pentru proxenetism şi trafic de minori în urma unei acţiuni a DIICOT Alba, bărbatul fiind acuzat că intermedia unor oameni de afaceri şi persoane influente raporturi sexuale cu tinere, una chiar de 15 ani.

Şeful Serviciului Teritorial Alba al DIICOT, Ioan Mureşan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că procurorii au reuşit să îl identifice pe un bărbat din Aiud, care este medic şi deţine o funcţie în cadrul administraţiei locale şi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei pentru trei tinere, inclusiv o minoră în vârstă de 15 ani.

Surse apropiate anchetei au declarat ulterior corespondentului MEDIAFAX că bărbatul cercetat pentru proxenetism şi trafic de minori este Molnar Geza, de profesie medic, şi este consilier local din partea PDL în Consiliul Local al municipiului Aiud.

Potrivit şefului DIICOT Alba, Ioan Mureşan, bărbatul, în vârstă de 68 de ani, a racolat trei tinere, printre care o minoră de 15 ani, cărora le-a promis anumite beneficii materiale sau de promovare, spunându-le că "le va ajuta să se realizeze pe plan personal". Până în prezent, anchetatorii au identificat şapte clienţi pe care i-ar fi avut cele trei fete racolate, printre care oameni de afaceri sau alte persoane cu influenţă din diverse medii.

Potrivit sursei citate, clienţii nu sunt numai din judeţul Alba, iar aceştia aveau relaţii sexuale cu fetele la diferite pensiuni din Alba Iulia, Aiud, Sebeş şi Teiuş.

Ioan Mureşan a mai spus că bărbatul a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, iar ulterior Tribunalul Alba a decis arestarea preventivă a acestuia pentru proxenetism şi trafic de minori.

Potrivit procurorului, în acest caz mai este cercetată în liberate şi o femeie care ar fi sprijinit activitatea infracţională a bărbatului.

Bărbatul riscă între cinci şi 12 ani de închisoare pentru proxenetism şi trafic de minori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici