Meleşcanu amână un răspuns legat de rechemarea lui George Maior din funcţia de ambasador în SUA: Analiza este în curs

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, şi-a prezentat, vineri, în coaliţia de guvernare, raportul de activitate, acesta spunând la finalul întrevederii că nu se teme de o remaniere şi că „ar fi totuşi prea mult” ca mandatul său să depindă de rechemarea ambasadorului României în SUA, George Maior.

174 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu amână un răspuns legat de rechemarea lui George Maior din funcţia de ambasador în SUA: Analiza este în curs

Meleşcanu amână un răspuns legat de rechemarea lui George Maior din funcţia de ambasador al SUA: Analiza este în curs

„Am avut o discuţie cu dl Dragnea şi cu dl Tăriceanu referitoare la modul în care ne desfăşurăm activitatea ca minister. Evident că una din temele abordate a fost necesitatea numirii unor ambasadori în zone în care nu avem o asemenea reprezentare. Am avut o primă discuţie, o să discut cu dna premier să vedem ce putem face”, a declarat, vineri, la Parlament, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, după o şedinţă de coaliţie în biroul lui Liviu Dragnea.

El a precizat că înca nu a finalizat analiza activităţii ambasadorului în SUA, George Maior.

„Procedura de rechemare este iniţiată la nivelul Preşedintelui. Ceea ce am făcut a fost să analizăm care sunt problemele care au apărut şi care au creat reacţii la nivelul Parlamentului. Cercetarea este în curs şi o să informăm de îndată ce o să avem un rezultat”, a indicat ministrul de Externe.

Meleşcanu nu a vrut să spună dacă susţine rechemarea sau menţinerea lui Maior. Acesta a menţionat că nu se teme de remaniere şi că funcţia de ministru „vine şi pleacă”.

„Nu, eu nu mă tem de nimic, niciodată, pentru că nu am niciun fel de probleme. Evident că funcţia de ministru vine şi pleacă, am prezentat raportul nostru cu ce am făcut. Eu sunt mulţumit (de activitatea mea - n.r.), cu un singur regret, cu numirea de ambasadori, dar sper să reuşesc şi acest lucru cât mai rapid. Niciunul din liderii coaliţiei nu au exprimat niciun fel de critici negative la adresa funcţionării MAE. În rest, au fost în presă diverse luări de poziţie pe care le respect, dar nu le împărtăşesc”, a spus Meleşcanu.

Întrebat dacă apreciază că funcţia sa de ministru depinde de rechemarea lui George Maior, Meleşcanu a răspuns: „Sper să nu fie aşa ceva, ar fi totuşi mult prea mult”.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat pe 18 septembrie că trebuie să se consulte cu premierul Viorica Dăncilă în legătură cu rechemarea ambasadorului SUA în România, George Maior. Ministrul de externe consideră că Maior avea ”obligaţia de reţinere şi neimplicare în dezbateri politice”.

Comisia de politică externă a Senatului a stabilit, pe 17 septembrie, trimiterea unei scrisori ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, pentru a analiza oportunitatea rechemării lui George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA, a anunţat preşedintele forului, Cristian-Sorin Dumitrescu.

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat, pe 12 septembrie, după audierea în Comisia de politică externă din Senat, că rechemarea sa în ţară ar fi ”o greşeală politică în ceea ce priveşte relaţia româno-americană”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici