Meleşcanu, atac dur la Tăriceanu: Tot ce a rămas este o umbră disperată, tremurând de frică zilei de mâine. Un expirat politic

Teodor Meleşcanu a declarat că din Călin Popescu Tăriceanu nu a mai rămas decât o „umbră disperată”, un om speriat de ziua de mâine. Fostul ministru de Externe a precizat că nu va mai acorda atenţie „unui expirat politic şi a măruntei lui clici”.

4138 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu, atac dur la Tăriceanu: Tot ce a rămas este o umbră disperată, tremurând de frică zilei de mâine. Un expirat politic

Meleşcanu, despre Tăriceanu: Tot ce a rămas e o umbră disperată. Un expirat politic

„Întreb din nou: cu ce am greşit? Am urmat paşii domnului Tăriceanu, care a fost ales de două ori preşedinte al Senatului propus şi susţinut de PSD-cel bun! PSD care a citit sondajele şi nu l-a propus candidat unic fără şanse, nu e bun pentru domnul Tăriceanu”, a scris Teodor Meleşcanu, sâmbătă, pe Facebook.

Acesta i-a transmis lui Călin Popescu Tăriceanu că a căzut în derizoriu.

„Ca să se salveze, vinde ALDE, mai exact îl da contra salvării lui personale. «Un regat pentru un cal» s-a transformat în «un partid pentru un postut»”. Partid, unde sunt foarte mulţi colegi de mare valoare, care au muncit la crearea şi creşterea lui. Oameni de valoare care astăzi, nu înţeleg cum domnul Tăriceanu poate să distrugă totul. Disperarea este atât de mare şi demnă de milă încât domnul Tăriceanu recurge la ilegalităţi. Cât despre democraţie şi transparenţă nici nu poate fi vorba. Căline, le-ai dus în derizoriu!”, a completat Meleşcanu.

El se întreabă unde este Tăriceanu, cel care a luptat împotriva injustiţiei şi a statului paralel.

„Unde e Tăriceanu care a luptat împotrivă injustiţiei, a statului paralel şi pentru libertăţile individuale? Unde e direcţia, proiectul ALDE, cu care marele om de stat ne-a ademenit acum câţiva ani? Tot ce a rămas este o umbră disperată, tremurând de frică zilei de mâine, orbit de ură şi de doctrina de răzbunare. Eu nu îl cunosc pe acest om, că atare nu voi mai acorda atenţie măruntelor lupte pe persoană fizică a unui expirat politic şi a măruntei lui clici”, a mai spus preşedintele Senatului.

Fostul ministru de Externe a mai declarat că va lăsa justiţia să decidă în legătură cu excluderea sa din ALDE.

„Voi lasă justiţia să hotărască dacă excluderea celor care s-au opus mini-dictatorului este legală sau nu. «Cea mai rea formă de ilegalitate este cea care se pretinde legala» zicea Platon. Un cetăţean neimportant. Viaţa merge mai departe. Avem treburi de făcut pentru ţară. Promit că de azi nu ne vom ocupa de mărunţişuri, fantome, himere!”, a conchis Meleşcanu.

ALDE a transformat şedinţa informală de vineri în Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă din partid. Aceştia acceptaseră funcţii în Guvern şi Senat din partea PSD, după ce ALDE a decis să plece de a guvernare.

Teodor Meleşcanu, Alexandru Băişanu, Ion Cupă şi Graţiela Gavrilescu au anunţat că vor contesta în instanţă decizia excluderii lor din ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici