Meleşcanu: Comisia de apărare îl va audia pe Stănişoară în legătură cu cazul Mircea Băsescu

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat Teodor Meleşcanu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că ministrul Stănişoară va fi audiat săptămâna viitoare pentru clarificarea stadiului de desfăşurare a programelor de înzestrare a Armatei şi de delaborare de muniţii, dar şi a cazului Mircea Băsescu.

25 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Comisia de apărare îl va audia pe Stănişoară în legătură cu cazul Mircea Băsescu

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară

"În această săptămână am avut o reuniune a Comisie pentru apărare din Senat, la Constanţa, şi am discutat despre audierea lui Stănişoară. Ideea a fost ca, la reluarea lucrărilor Parlamentului, în săptămâna care urmează, să invităm la audieri pe ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, pe şeful Statului Major, şi pe secretarul de stat pe armament, să ne precizeze stadiul şi perspectivele programului de înzestrare a Armatei şi programul de delaborare de muniţii, având în vedere că în presă au circulat tot felul de informaţii", a afirmat liberalul Teodor Meleşcanu.

Întrebat dacă în urma acestor audieri va fi decisă iniţierea unie comisii de anchetă, senatorul PNL a menţionat că, "în funcţie de elementele de clarificare care vor fi aduse de către audiaţi", comisia va decide ce e de făcut mai departe.

În plus, Meleşcanu a precizat că o comisie de anchetă se poate face numai după ce apar clarificări din partea instituţiilor abilitate a ale statului.

El a mai spus că data audierii ministrului democrat-liberal va fi stabilită de către membrii Comisiei pentru apărare, în şedinţa de miercuri.

Ziaristul Sorin Roşca Stănescu a susţinut, pe site-ul personal, că fratele şefului statului, Mircea Băsescu, ar fi fost implicat într-o afacere de trafic de explozibilalături de o persoană pe nume Bakri Imad Abdul Reda, suspectată de legături cu organizaţii teroriste şi aflată în vizorul Interpol.

Stănescu a afirmat, într-un material publicat, luni, pe site-ul www.sroscas.ro, că afacerea a constat în exportarea ilegală a cinci vapoare încărcate cu explozibil care ar fi trebuit să fie distrus la o unitate militară din Vâlcea. Afacerea ar fi fost muşamalizată - scrie Roşca Stănescu - de instituţiile statului român la comanda preşedintelui Traian Băsescu, în acest scop fiind folosite scandalurile legate de reţinerea omului de afaceri Puiu Popoviciu şi de furtul de arme de la Ciorogârla.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a adresat, marţi, cereri oficiale miniştilor Apărării, Justiţiei, de Interne şi de Externe, în care solicită celor patru membri ai Guvernului "clarificări imediate" privind acuzaţiile de trafic de armament.

"Având în vedere informaţiile apărute în ultimele zile în presă, informaţii de natură să aducă o gravă atingere imaginii României în calitate de membră a NATO şi Uniunii Europene, vă solicit să clarificaţi public dacă aveţi cunoştinţă de operaţiunile de distrugere de armament derulate de UM Băbeni din judeţul Vâlcea şi condiţiile în care s-au făcut acestea", notează liderul liberal, în scrisoarea adresată ministrului Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară.

Stănişoară i-a transmis, miercuri, preşedintelui PNL, Crin Antonescu, răspunzând solicitării acestuia, că MApN nu are nicio implicare în contractele de delaborare derulate de UM Băbeni în baza unor contracte cu alţi operatori economici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici