Meleşcanu: Decizia CSAT, foarte corectă - o recunoaştere a rolului României în NATO

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că hotărârea CSAT privind operaţiunile legate de Libia este foarte corectă, menţionând însă că programul de modernizare a fregatelor, în care era inclusă şi nava Ferdinand, nu a mai fost demarat.

40 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Decizia CSAT, foarte corectă - o recunoaştere a rolului României în NATO

Meleşcanu: Decizia CSAT, foarte corectă - o recunoaştere a rolului României în NATO (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Din punctul meu de vedere, este o hotărâre foarte corectă, care porneşte de la decizia NATO de a institui un embargo împotriva traficului cu arme în Libia", a declarat Meleşcanu, întrebat în legătură cu decizia CSAT.

El a mai spus că este vorba totodată despre o recunoaştere a importanţei României în cadrul NATO. "Este şi o recunoaştere a rolului României în cadrul Alianţei", a spus Meleşcanu.

Întrebat dacă fregata Regele Ferdinard nu este dintre cele două fregate care urmau să fie supuse unui program de modernizare şi care a fost finalitatea acestui program Meleşcanu, fostul ministru al Apărării, a spus că acest program de modernizare nu a mai avut loc şi că fregatele sunt în acest moment aşa cum au fost achiziţionate de la britanici.

"Într-adevăr, fregatele trebuiau să intre într-un program de modernizare, acest program nu a mai avut loc, iar navele sunt aşa cum au fost achiziţionate din Marea Britanie la mâna a doua", a spus parlamentarul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că CSAT a hotărât că România va participa la aplicarea embargoului legat de situaţia din Libia cu fregata Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major, adică în total cu 207 militari.

Preşedintele a menţionat că a decis convocarea CSAT cu puţin înainte de adoptarea deciziei de miercuri a NATO.

Preşedintele Băsescu a precizat că CSAT a decis implicarea României cu fregata Regele Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major la impunerea embargoului în ceea ce priveşte vânzarea de armament către Libia.

El a explicat că acest lucru înseamnă că România va participa cu 205 militari la bordul fregatei şi cu doi ofiţeri de stat major.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici