Meleşcanu, despre scrisoarea senatorilor SUA trimisă premierului: Face referire şi la succese în lupta împotriva corupţiei

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, despre scrisoarea trimisă de senatorii americani, John McCain şi Christopher Murphy, către premierul Viorica Dăncilă, că face „referire şi la anumite abuzuri care ar fi existat”, dar şi la „succesele în lupta împotriva corupţiei”.

718 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu, despre scrisoarea senatorilor SUA trimisă premierului: Face referire şi la succese în lupta împotriva corupţiei

Meleşcanu, despre scrisoarea senatorilor SUA trimisă premierului: Face referire şi la succese

”Sunt câteva elemente fundamentale, pe care le conţine această scrisoare. Primul este elementul care se referă la succesele înregistrate de România în lupta împotriva corupţiei şi construirea unui sistem democratic, ceea ce pentru noi este o garanţie foarte solidă a modului în care s-au dezvoltat aceste activităţi. Se face o referire şi la anumite abuzuri care ar fi existat, aşa este. Dar în acelaşi timp, scrisoarea are un mesaj de dorinţă de a continua activităţile care să conducă la combaterea corupţiei în România şi disponibilitatea Senatului american, că e prezentată (scrisoarea - n.r.) de doi senatori, de dialog pe această temă cu autorităţile române”, a declarat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, la prezentarea bilanţului la şase luni de mandat.

Doi senatori americani, John McCain, fost candidat republican la preşedinţia SUA, şi Christopher Murphy, membru în Comisia pentru relaţii externe, au transmis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, în care i-au cerut acesteia să nu facă paşi înapoi în lupta împotriva corupţiei.

"Îndemnăm Guvernul român să nu facă paşi înapoi în importanta luptă împotriva corupţiei. Conducerea exercitată de domnişoara Kovesi la Direcţia Naţională Anticorupţie a fost recunoscută în lume ca testament al angajamentului puternic al României pentru combaterea corupţiei. Demiterea sa, împreună cu recentele reforme din sistemul judiciar şi cu propunerile de lege pentru dezincriminarea anumitor delicte de corupţie, ridică semne de întrebare îngrijorătoare în legătură cu voinţa Guvernului de a ancheta infracţiunile financiare şi de a-i trage la răspundere pe oficialii de rang înalt", se arată în scrisoarea senatorilor americani transmisă Executivului român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici