Meleşcanu merge alături de premierul Dăncilă în vizita din Israel

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, va face parte din delegaţia condusă de premierul Viorica Dăncilă, care efectuează o vizită oficială în Israel, în perioada 25-26 aprilie, la invitaţia omologului său israelian, Benjamin Netanyahu.

885 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu merge alături de premierul Dăncilă în vizita din Israel

Meleşcanu merge alături de Dăncilă în vizita din Israel

“Participarea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, în delegaţia condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă, care efectuează o vizită oficială în Statul Israel”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul MAE. Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua o vizită oficială în Statul Israel, la invitaţia omologului său israelian, Benjamin Netanyahu, unde va avea întâlniri şi cu preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, precum şi cu liderul opoziţiei din Knesset, Isaac Herzog.

”Agenda vizitei include întrevederi cu omologul israelian, Benjamin Netanyahu, preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, şi cu liderul opoziţiei din Knesset, Isaac Herzog. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului. Vizita prim-ministrului României în Statul Israel se înscrie în seria de contacte politico-diplomatice destinate marcării aniversărilor care fac din 2018 un an de referinţă pentru relaţia bilaterală, respectiv 70 de ani de la crearea Statului Israel, 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte şi 100 de ani de la crearea statului român modern”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Această vizită vine în contextul în care Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Reprezentanţii Guvernului au susţinut, vineri, că memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel în Ierusalim a fost înaintat de MAE la categoria ”Documente confidenţiale” şi îşi va păstra caracterul până la o decizie finală, se arată într-un răspuns pentru MEDIAFAX.

”Caracterul documentului este stabilit de către iniţiator, potrivit legislaţiei şi normelor de tehnică legislativă. În cazul la care faceţi referire, Ministerul Afacerilor Externe a decis să înainteze Memorandumul spre dezbatere, în şedinţa de Guvern, la categoria ”Documente confidenţiale”. Decizia de clasificare a documentului în această categorie a fost luată din considerente de politică externă şi poziţionare a României, până la momentul finalizării procesului de consultare şi adoptare a deciziei finale”, se arată într-un răspuns al Guvernului la solicitarea MEDIAFAX de a oferi mai muolte informaţii despre memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Vineri, Klaus Iohannis anunţa că nu a fost consultat cu privire la o posibilă mutare a ambasadei la Ierusalim.

Primul care a vorbit despre acest memorandum a fost preşedintele PSD, Liviu, Dragnea, care a anunţat de joi seara că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentreu mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici