Meleşcanu va vota în turul II la Paris. Secretarii de stat din MAE vor fi la Viena, Chişinău, Munchen

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat că va vota în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale la Paris, iar secretarii de stat din minister se vor afla, duminică, la Viena, Chişinău sau Munchen, pentru a evita noi probleme de votare în străinătate.

390 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu va vota în turul II la Paris. Secretarii de stat din MAE vor fi la Viena, Chişinău, Munchen

Teodor Meleşcanu (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

"La turul II, vom participa la alegeri în străinătate toată conducerea MAE, în frunte cu ministrul, care şi-a propus să voteze la Paris, unde am înţeles că au fost cele mai mari probleme, cu secretarii de stat care vor fi la Viena, Chişinău, Munchen, acolo unde este nevoie", a spus ministrul Meleşcanu.

El a precizat că reprezentanţii MAE nu vor avea atribuţii directe în procesul electoral, ci vor constitui un sprijin pentru rezolvarea micilor probleme administrative care pot apărea şi o comunicare cu presa.

Românii din străinătate au ieşit, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie, în număr record la vot, însă în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe, iar oamenii au protestat faţă de închiderea porţilor în faţa celor care nu au mai putut vota.

La închiderea urnelor, sute de români care voiau să îşi exercite dreptul de vot la Paris, Londra, Munchen şi Viena nu au mai putut face acest lucru întrucât secţiile de votare s-au închis. Nemulţumiţi că au stat ore în şir la coadă şi că procesul electoral s-a desfăşurat cu greutate, oamenii au protestat vehement, iar la Paris au intrat cu forţa în sediul Ambasadei în speranţa că vor fi lăsaţi să voteze dacă sunt în incinta instituţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici