Membri ai Comisiei Udrea au criticat-o pe Anastase şi au comentat înregistrările

Membri ai Comisiei Udrea au comentat, marţi, înregistrările ilegale apărute în presă şi au criticat-o pe Roberta Anastase, preşedinte al Camerei, pentru solicitarea de suspendare a Comisiei în baza acestor înregistrări.

57 afișări
Imaginea articolului Membri ai Comisiei Udrea au criticat-o pe Anastase şi au comentat înregistrările

Membri ai Comisiei Udrea au criticat-o pe Anastase şi au comentat înregistrările (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Ministrul Turismului Elena Udrea

Deputatul PSD Robert Negoiţă a declarat că regretă că pe înregistrarea ilegală a discuţiei de joi din comisie nu se află şi vocea lui şi a criticat-o pe preşedinta Camerei pentru că a cerut demisia parlamentarilor înregistraţi ilegal.

Deputatul PSD Robert Negoiţă"Am simţit lipsa de pe bandă a vocii mele şi îmi pare rău. (...) Mi-ar fi convenit să fiu pe o înregistrare neoficială, deşi am din astea, sunt convins", le-a spus Negoiţă deputaţilor din comisia de anchetă.

El a criticat-o pe preşedinta Camerei Deputaţilor Roberta Anastase pentru că a cerut, pe baza unei înregistrări ilegale, demisia unor parlamentari.

El a apreciat că "trebuie făcută lumină" în legătură cu interceptările ilegale, pentru că, altfel, cetăţenii ar înţelege că "nici în propriul pat cu propria soţie nu pot să aibă intimitate".

Robert Negoiţă a mai spus că nu a fost prezent la şedinţa de joi a comisiei parlamentare de anchetă, când a fost făcută înregistrarea ilegală, el fiind înlocuit de un coleg al PSD.

Deputatul PSD Aura Vasile, care apare în înregistrarea difuzată în presă, a criticat-o pe Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, arătând că aceasta este tranzitoriu în fruntea Camerei, că instituţia Parlamentului nu i-a fost lăsată moştenire de bunicul său şi că Anastase şi PDL au aceeaşi strategie de împiedicare a activităţii Comisiei Udrea ca în cazul Comisiei Ridzi.Deputatul PSD Aura Vasile

Ea a arătat că felul în care Roberta Anastase încalcă Regulamentul Camerei Deputaţilor o face să-şi reconstituie votul dat pentru ca Anastase să fie aleasă în funcţia de preşedinte al Camerei.

Aura Vasile a spus că activitatea comisiei de anchetă poate să înceteze, potrivit regulamentului, numai în cazul în care începe o procedură judiciară în privinţa obiectului anchetei desfăşurate de comisie.

"Solicit Robertei Anastase să ne informeze dacă împotriva lui Udrea a început o procedură judiciară pentru ca această comisie să-şi înceteze activitatea", a adăugat Aura Vasile.

Ea a afirmat că, atunci când s-a constituit Comisia Ridzi, procedura de împiedicare a activităţii acestei comisii a avut o anumită strategie. "Acum se fac aceleaşi presiuni asupra Comisiei Udrea, constituită legal", a adăugat deputatul PSD, arătând că Roberta Anastase se consideră "stăpână absolută" a Camerei Deputaţilor, ca şi cum ceilalţi deputaţi sunt "un SRL cu asociat unic".

Aura Vasile a mai spus că a ajuns să-şi desfăşoare activitatea "cu îngrijorare" în Camera Deputaţilor şi să se întrebe care dintre angajaţi se află în spatele scaunelor.

"Este jenant că în Camera Deputaţilor s-a putut întâmpla acest lucru", a spus deputatul PSD, referindu-se la inregistrarea ilegală a discuţiilor din comisia de anchetă.

Vasile a arătat că Roberta Anastase ar fi trebuit să fie supărată şi să ia măsuri privind înregistrările ilegale, apreciind că este posibil ca Anastase să fi avut cunoştinţă faţă de cei care au făcut această înregistrare.

"Nu spun că ea a dat dispoziţie, ci că a ştiut", a adăugat Aura Vasile.

Deputatul PSD Nicolae BănicioiuDeputatul PSD Nicolae Bănicioiu a declarat, la rândul său, că va cere în Biroul Permanent al Camerei explicaţii preşedintelui Camerei Roberta Anastase şi secretarului general Gheorghe Barbu privind înregistrările ilegale efectuate în comisie.

El a arătat că, în orice ţară normală, dacă într-o instituţie s-ar fi practicat înregistrări ilegale, ar fi urmat un şir de demisii. "Nu mă aştept la demisia Robertei Anastase, ci la explicaţii din partea secretarului general", a adăugat Bănicioiu. El a mai spus că nu consideră normal ca preşedintele Camerei Deputaţilor să folosească Parlamentul ca un scut în apărarea Elenei Udrea. Bănicioiu a arătat că Legea răspunderii ministeriale nu este facultativă şi crede că Elena Udrea va veni la audieri în comisia de anchetă.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Udrea a decis, marţi, la propunerea peşedintelui comisiei Ludovic Orban (PNL), să ceară Biroului Permanent al Camerei să dispună efectuarea unei anchete privind circumstanţele şi modul în care s-a făcut înregistrarea ilegală din comisie.

Ministrul Turismului Elena Udrea a luat decizia, luni, ca nici ea şi niciun reprezentant al Ministerului să nu participe la audierile din comisia parlamentară, după ce în presă au apărut înregistrări privind unele discuţii desfăşurate între membrii comisiei în data de 13 august.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a decis, luni, să convoace Biroul Permanent pentru a propune suspendarea comisiei parlamentare de anchetă, pe motiv că stenogramele apărute în presă privind o discuţie din comisie ar dovedi că membrii comisiei de anchetă ar vrea să fabrice un dosar penal pentru ministrul Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici