Membru în Comisia de control al SRI: Voi solicita Comisiei ca Eduard Hellvig să explice natura relaţiei sale cu Liviu Dragnea

Lucian Stanciu Viziteu, membru în Comisia de control al SRI, a anunţat că va solicita, prin intermediul Comisiei, ca directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, să explice natura relaţiei sale cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

3127 afișări
Imaginea articolului Membru în Comisia de control al SRI: Voi solicita Comisiei ca Eduard Hellvig să explice natura relaţiei sale cu Liviu Dragnea

Membru în Comisia de control al SRI: Voi solicita Comisiei ca Eduard Hellvig să explice natura relaţiei sale cu Liviu Dragnea

Afirmaţiile deputatului USR vin în contextul în care, liderul PSD Liviu Dragnea a lansat, joi, o întrebare către directorul SRI, Eduard Hellvig, în legătură cu implicarea ofiţerilor SRI în cecretări penale şi dacă este de acord cu acest lucru.

"Domnule Dragnea, vă invit să veniţi în faţa comisiei de control a SRI pentru a ne spune tot ce aveţi pe suflet şi pentru a ne oferi orice informaţii doriţi. Fac acest lucru încă o dată, şi o voi face şi cu alte ocazii, pentru că am speranţa sinceră că în cele din urmă domnul senator PSD Manda va vota totuşi pozitiv audierea dumnevoastră. În acelaşi timp voi solicita, tot prin comisie, directorului SRI să explice care este natura relaţiei sale cu Liviu Dragnea şi dacă există o aşa-numită relaţie de prietenie ce îi poate afecta deciziile pe care le are de luat ca director al instituţiei", a declarat, duminică, deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Viziteu îi atrage atenţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, că toate solicitările către SRI, inclusiv cele adresate lui Eduard Hellvig, se fac prin intermediul Comisiei de control al Serviciului Român de Informaţii.

"Domnule Liviu Dragnea, vă solicit să nu mai încălcaţi hotărârile şi deciziile Parlamentului şi să arătaţi mai mult respect Legislativului României. Vă amintesc că atunci când mai doriţi să discutaţi cu "bunul dumnevoastră prieten Edi" este corect să o faceţi formal, prin intermediul instituţiei pe care chiar dumnevoastră, din nefericire, o conduceţi. Domnule Dragnea, vă amintesc că articolul 9, alineatul 2 din Hotărârea Parlamentului nr 30/1993 spune că orice comunicare cu Serviciul Român de Informaţii, deci inclusiv cu domnul director Eduard Hellvig, se face prin intermediul comisiei de control a activităţii Serviciului Român de Informaţii", precizează Viziteu.

Acesta îi reaminteşte că există reguli stricte când vine vorba de comunicarea instituţiilor cu Serviciul Român de Informaţii.

"Domnul Dragnea, nu ştiu cum comunicaţi dumnevoastră la Teleorman, atunci când conduceaţi Consiliul Judeţean, însă vă amintesc că statului român are reguli stricte de comunicare, ce trebuie respectate de toată lumea, inclusiv de condamnaţii penal. Articolul 9, aliniatul 2 stipulează că «solicitările adresate Serviciului Român de Informaţii de către senatori, deputaţi, precum şi de oricare dintre comisiile parlamentare se realizează prin intermediul comisiei»", completează Stanciu-Viziteu.

Liviu Dragnea a lansat, joi, o întrebare către directorul SRI, Eduard Hellvig, deprre implicarea ofiţerilor SRI în cercetări penale.

"În 2016 trebuiau să iasă oamenii în stradă ca s-a dat OUG că s-a terminat codul penal? Nu am auzit nici când s-a modificat prin OUG de Ciolos si Prună care au legiferat ca ofiţerii SRI să facă cercetări penale", a spus preşedintele PSD.

"Bunul meu prieteni Edi, eşti de acord ca ofiţerii SRI să facă cercetări penale? Aştept răspuns public sau în scris", a precizat Dragnea.

Liderul social-democrat a declarat recent, despre directorul SRI, că nu mai are susţinerea sa deoarece a cedat statului paralel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici