Memorandumul pentru îmbunătăţirea statutului personalului didactic, în şedinţa de Guvern de joi

Memorandumul pentru îmbunătăţirea statutului personalului didactic este inclus pe lista proiectelor de acte normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului României de joi.

324 afișări
Imaginea articolului Memorandumul pentru îmbunătăţirea statutului personalului didactic, în şedinţa de Guvern de joi

Memorandumul pentru îmbunătăţirea statutului personalului didactic, în şedinţa de Guvern de joi

Pe lista proiectelor care se vor afla joi în atenţia Guvernului se găseşte Memorandumul cu tema: Adoptarea unor principii generale în vederea îmbunătăţirii statutului personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic din sistemul naţional de învăţământ şi valorizarea carierei didactice.

Premierul a cerut Ministerului Educaţiei şi Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale promovarea unui Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educaţie prin noua Lege a salarizării, în urma discuţiei telefonice purtate cu reprezentanţii sindicatelor din sistemul de învăţământ, anunţă Executivul.

„Memorandumul va fi adoptat în şedinţa Executivului de joi, 8 iunie 2023, şi va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanţiile guvernamentale privind prioritizarea Educaţiei în viitoarea grilă de salarizare şi utilizarea ca sistem de referinţă a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar. Garanţiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate şi la nivelul Coaliţiei de guvernare, ai căror lideri şi le-au însuşit în cadrul unui Angajament politic”, a anunţat Guvernul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici