Mesajul Anei Birchall, la final de mandat la Justiţie: Ministerul a fost sub asediu

Ana Birchall a declarat, marţi, la finalul mandatului de ministru al Justiţiei, că, de multe ori, Ministerul Justiţiei a fost sub asediu. „În ciuda multor presiuni, diverse interese, cred eu că am asigurat domnia legii”, a spus Birchall.

844 afișări
Imaginea articolului Mesajul Anei Birchall, la final de mandat la Justiţie: Ministerul a fost sub asediu

Ana Birchall, la final de mandat la Justiţie: Ministerul a fost sub asediu

Ministrul Ana Birchall a declarat, marţi, că este mulţumită de modul în care lasă Ministerul Justiţiei şi speră ca noul ministru să continue ceea ce s-a făcut bine.

„Am asistat numeroase autorităţi inclusiv din alte state pe anumite proceduri. Am şi câştigat dintre ele. Nu pot să spun foarte mult public, de exemplu Popoviciu... Noi am câştigat în vară, e o procedură în derulare. Cred eu că ne-am îndeplinit datoria faţă de românii care o investit încredere în mine, care au investit încredere în toţi profesioniştii din acest minister, pentru că, deşi de multe ori Ministerul a fost sub asediu, şi în ciuda multor presiuni, diverse interese, cred eu că am asigurat domnia legii şi am asigurat respectul faţă de lege şi de aplicarea legii”, a spus Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei în Cabinetul Dăncilă.

Întrebată ce sfat îi dă noului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, în privinţa Secţiei Speciale, Birchall a răspuns că nu îşi permite să dea sfaturi.

„Nu o să îmi permit eu să dau sfaturi. Eu sper ca lucrurile bune pe care noi le-am început, pe care le-am făcut, să fie continuate”, a mai spus Ana Birchall.

Dintre proiectele începute, fostul ministru al Justiţiei a amintit de deblocarea proiectului de informatizare, în cadrul căruia în data de 5 decembrie va avea loc ultima achiziţie de calculatoare. Potrivit Anei Birchall, informatizare la nivelul instanţelor de judecată nu s-a mai realizat în ultimii 10 ani de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici