Mesajul lui Iohannis, de Ziua Forţelor Terestre: Armata este unul dintre pilonii pe care s-a consolidat suveranitatea naţională

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Forţelor Terestre, precizând că armata a fost unul dintre pilonii pe care s-au consolidat, de-a lungul timpului, “independenţa şi suveranitatea naţională”.

155 afișări
Imaginea articolului Mesajul lui Iohannis, de Ziua Forţelor Terestre: Armata este unul dintre pilonii pe care s-a consolidat suveranitatea naţională

Mesajul lui Iohannis, de Ziua Forţelor Terestre: Armata este unul dintre pilonii pe care s-a consolidat suveranitatea naţională

“Centenarul Marii Uniri ne reaminteşte, mai mult ca oricând, că armata noastră este unul dintre pilonii pe care, de-a lungul timpului, s-au consolidat independenţa şi suveranitatea naţională, două dintre fundamentele statalităţii României. Militarii noştri sunt cei care, prin jertfa lor de sânge, au făcut posibilă menţinerea unităţii indivizibile a ţării noastre”, spune Klaus Iohannis într-un comunicat remis MEDIAFAX.

De asemenea, Klaus Iohannis a făcut referire şi la necesitatea României de a avea o armată puternică, pentru a-şi întări profilul în NATO şi Uniunea Europeană, în contextul în care cooperarea euro-atlantică trebuie să fie baza securităţii şi stabilităţii europene.

“Tocmai de aceea, în ceea ce priveşte activitatea şi misiunile pe care Forţele Terestre le au de îndeplinit, procesul de modernizare şi dotare cu tehnică militară performantă început trebuie să continue, fiind indispensabil asumării ferme a responsabilităţilor care revin în aplicarea deciziilor Summiturilor NATO”, mai spune Iohannis. Şeful Statului mai spune că România urmăreşte cu consecvenţă punerea în aplicare a deciziilor asumate la Summitul NATO de la Varşovia din 2016 şi alocă, anual, 2% din PIB pentru bugetul apărării, astfel încât armata noastră să devină mai eficientă în contracararea ameninţărilor la adresa securităţii României şi a NATO.

“Apreciez în mod deosebit eforturile depuse în parcurgerea unor etape importante de instruire şi pentru atingerea unor niveluri superioare de pregătire şi capacitate combativă, împreună cu celelalte categorii de forţe, precum şi în îndeplinirea misiunilor încredinţate în ţară şi în teatrele de operaţii. În încheiere, doresc să urez militarilor şi civililor din cadrul Forţelor Terestre Române succes în activitatea lor profesională, precum şi multă sănătate”, a conchis Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici