Mesajul lui Tudose, de Ziua Culturii Naţionale: Cultura a unit oamenii şi a dat contur identităţii naţionale

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, că, de-a lungul veacurilor, cultura a unit oamenii şi a dat contur identităţii naţionale, i-a ajutat pe români să dărâme barierele prejudecăţilor şi, în momente grele, a scos la lumină spiritualitatea.

518 afișări
Imaginea articolului Mesajul lui Tudose, de Ziua Culturii Naţionale: Cultura a unit oamenii şi a dat contur identităţii naţionale

Mesajul lui Tudose, de Ziua Culturii Naţionale: Cultura a unit oamenii şi a dat contur identităţii naţionale

”Sărbătorim astăzi Ziua Culturii Naţionale, un moment prielnic pentru a reflecta asupra contribuţiei constante pe care cultura o are în dezvoltarea statului şi a fiecăruia dintre noi în parte. De-a lungul veacurilor, cultura a unit oamenii şi a dat contur identităţii naţionale. Ea ne-a ajutat să dărâmăm barierele prejudecăţilor şi, în momente grele, a scos la lumină spiritualitatea. Cultura oferă cetăţenilor săi sentimentul mândriei şi al demnităţii şi conferă statului aura unicităţii”, a a scris pe Facebook Mihai Tudose.

El a mai scris că, ”deloc întâmplător”, Ziua Culturii coincide cu ziua de naştere a celui mai mare poet al României, Mihai Eminescu.

”La 168 de ani de la naşterea sa, Eminescu rămâne un exemplu despre cum să armonizezi tradiţia cu modernitatea, fiind, totodată, expresia absolută a culturii româneşti. Avem datoria de a transmite generaţiilor viitoare cultura, luată cu împrumut de la toţi cei care au consolidat-o. Anul Centenarului reprezintă cea mai bună ocazie să arătăm respectul cuvenit culturii şi să ducem mai departe conştiinţa şi identitatea românească”, a conchis premierul Tudose.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici