Mihai Chirica, despre mitingul PSD organizat laşi în 9 mai, în aceeaşi zi cu Summit-ul de la Sibiu: O formă de a rupe această ţară în două

Mitingul organizat de PSD, la Iaşi, în 9 mai, în aceeaşi zi cu Summit-ul de la Sibiu, este „o formă aproape vulgară de a rupe ţară în două” într-o zi în care România ar fi trebuit să-şi arate viziunea privind dezvoltarea într-o Europă unită, a declarat, miercuri, Mihai Chirica, primarul Iaşiului.

3106 afișări
Imaginea articolului Mihai Chirica, despre mitingul PSD organizat laşi în 9 mai, în aceeaşi zi cu Summit-ul de la Sibiu: O formă de a rupe această ţară în două

Mihai Chirica, despre mitingul PSD din 9 mai, de la Iaşi: O formă de a rupe această ţară în două

În opinia lui Mihai Chirica, se întrevede, din perspectiva celor întâmplate în special în ultimii doi ani şi jumătate, „această încercare de a forţa, de a stârni din nou ura unor români împotriva altor români, nu pentru faptul că nu e bine să faci mitinguri electorale sau ar trebui evitat, ci pentru faptul că nu e bine ca, în condiţiile în care România devenea, să spunem, cel mai important stat din Europa pe data de 9 mai, prin Summit-ul de la Sibiu, un Summit pe care noi l-am programat, având şi statutul de preşedinte al Consiliului Europei, şi care venea să armonizeze politicile guvernamentale cu statutul de stat membru şi cu viziunea comună privind dezvoltarea într-o Europă unită, în aceeaşi perioadă, acelaşi partid de guvernământ, organizează un miting electoral care nu vine decât să contrabalanseze ceea ce se întâmplă la Sibiu”.

Primarul din Iaşi a spus că „este o formă aproape vulgară de a rupe această ţară în două, între românii decenţi care vor să arate Europei întregi că putem fi un partener pe termen lung şi o altă parte, a clasei politice de data aceasta, nu a românilor, care vrea să bage băţul prin gardul Europei, să stârnească din nou curiozitatea asupra unor lucruri negative şi, desigur, să atragă şi o imagine mai puţin potrivită pentru oraşul nostru”.

De asemenea, Chirica a criticat declaraţiile lui Liviu Dragnea legate de eventualele contramanifestaţii.

„Este inadmisibil ca un lider de partid, Liviu Dragnea, să ameninţe. Nu poţi ameninţa cu contramanifestaţii de partid un eveniment politic. Statutul de infractor nu este o problemă pe care eu să o judec, ca primar sau cetăţean, dar continuitatea stării de infracţiune văd că îi convine dumnealui. Să spui că avem şi noi activiştii noştri nervoşi care vor veni şi vor face o contramanifestaţie la Iaşi, după modelul mineriadelor din 1991 - 1992, mi se pare mai mult decât o provocare. Este chiar un atac frontal împotriva legii şi încercarea de a stârni. Nu cred că asta îi trebuie României de astăzi”, a subliniat primarul Iaşului.

Mihai Chirica a precizat că nu vor fi primiţi la miting cei care vor veni in stare de ebrietate sau care consumă substanţe interzise. Primarul a spus că a cerut forţelor de ordine să supravegheze cu atenţie desfăşurarea mitingului, care va fi filmat cu mai multe camere video.

Pe cei care doresc să asiste la miting de pe margine, edilul i-a sfătuit să evite provocarea participanţilor şi chiar să evite zona.

„Îi sfătuiesc să se gândească la ziua de 9 mai ca la una dintre zilele frumoase ale acestei ţări şi să încerce să raţioneze cu mintea lor care este de fapt România de astăzi: România celor adunaţi cu furca, de prin crâşmele Moldovei - unii dintre ei - sau România celor care îşi doresc o ţară frumoasă, bogată, demnă şi cu o imagine care să ne facă cinste. Ultima manifestare, de la Palatul Luceafărul, a fost de asemenea una ruşinoasă, în care spiritul a arătat clar că domnul Liviu Dragnea nu este dorit la Iaşi nu pentru faptul că cetăţeanul Liviu Dragnea ar fi făcut ceva Iaşului, ci pentru că liderul politic Liviu Dragnea nu a făcut nimic pentru Moldova, dimpotrivă, a lăsat-o în aceeaşi stare de sărăcie care se moşteneşte, din păcate, legislatură de legislatură”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Liviu Dragnea a declarat, marţi, că mitingul organizat de PSD la Iaşi pe 9 mai va avea loc, indiferent dacă va participa sau nu premierului Viorica Dăncilă. Manifestaţia social-democraţilor are loc în aceeaşi şi cu Summitul liderilor UE de la Sibiu, găzduit de Klaus Iohannis.

Întrebat cu vede faptul că au fost anunţate contramanifestaţii la acest miting, liderul PSD a spus că „foarte bine”.

„Înseamnă că s-ar putea să apară contramanifestaţii şi sâmbătă. Dacă aşa vor să se joace în campanie, atunci aşa o să jucăm în această campanie. Adică să nu creadă Iohannis şi slugile lui că doar ei au dreptul să urle sau să ţipe. Putem să lăsăm şi noi oamenii noştri nervoşi să facă o contramanifestaţie. Nu mă aştept să înţeleagă mesajul acesta nici el, nici măscăricii pe care îi are”, a spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici