Video Chirica, primarul Iaşului, SUSPENDAT din toate funcţiile deţinute în PSD: Am fost pedepsit pentru că am spus adevărul/ Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare

Vicepreşedintele PSD, Mihai Chirica, preşedinte interimar al PSD Iaşi, a fost suspendat din toate funcţiile politice la şedinţa CExN al PSD, dar fără a se aplica sancţiunea excluderii din partid, el acuzând faptul că liderul partidului, Liviu Dragnea, a fost dezinformat cu privire la ieşirile sale publice.

7947 afișări

Mihai Chirica, după ce a fost suspendat din funcţiile politice:Nu mă aşteptam la statuie în Kiseleff

Fostul lider al filalei Iaşi, Mihai Chirca a declarat, miercuri seara, pentru MEDIAFAX, că a fost acuzat pe nedrept de lucruri pe care nu le-a făcut, atacurile venind din partea colegilor din filiala ieşeană, dar şi de la colegi din alte judeţe, dar că nu s-a supus votului excluderea sa din partid. 

Mihai Chirica nu mai este vicepreşedinte PSD la nivel naţional şi nici preşedinte interimar al filialei Iaşi, în urma discuţiilor ce au avut loc miercuri la CExN PSD la Bucureşti, primarul Iaşiului declarând, corespondentului MEDIAFAX că că în timpul şedinţei au fost făcute mai multe declaraţii neadevărate despre el.

„Nu mă aşteptam să se ridice o statuie pentru Chirica în Kiseleff. Am mai spus eu aşa, în glumă, această chestiune, dar nu mă aşteptam să văd proliferate atâtea minciuni. S-au proliferat acuzaţii de tipul că sunt mai anti-PSD decât însăşi opoziţia, ceea ce este o miniciuna sfruntată. E un punct de vedere care a fost confirmat de fiecare dată de premierul României şi nu poate fi transformat într-o minciună. Am fost acuzat că am avut un atac direct împotriva PSD şi a Guvernului Grindeanu, ceea ce este minciună pentru că eu în scris am trimis un comunicat de susţinere, asumat, semnat de mine şi ştampilat de mine. Am auzit că am adus manifestanţi în Piaţa Unirii din Iaşi cu autocarele şi aştept să văd primul manifestant care vine şi spune că l-am adus eu cu autobuzele şi că l-am servit cu ceai, eu, Mihai Chirica. S-a spus că i-am cerut demisia lui Liviu Dragnea, ceea ce este o altă minciună. Nu am spus asta niciodată şi sunt declaraţiile publice. Sper că ei nu se referă la declaraţii luate de pe nu ştiu ce canale neverificabile”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Mihai Chirica, primarul Iaşiului.

Întrebat dacă acuzaţiile au fost făcute de colegi de partid din filiala Iaşi sau din alte judeţe, Mihai Chirica a declarat că cele mai multe au venit din alte filiale, care, potrivit acestuia, au preluat frânturi de ştiri.

„Nu cred că este cea mai bună atitudine, dar aşa sunt lucrurile acum. Eu nu ştiu decât că am făcut un lucru confirmat în cele din urmă de Guvern. Nu am spus o prostie, nu am spus o gogomânie şi ordonanţa asta a trecut prin Parlament, apoi a fost retrasă şi revocată şi ministrul Justiţiei de asemenea şi-a dat demisia. Deci unde sunt neadevărurile? De ce trebuie un om să fie pedepsit pentru că spune adevărul?”, a spus Chirica.

Fostul lider al PSD Iaşi susţine că încă se regăseşte în PSD.

„Noi, oamenii, suntem vremelnici. Astăzi suntem într-o organizaţie, mâine nu. Eu nu cred că cineva poate concepe faptul că politica românească poate să excludă în totalitate un partid. De un partid de centru stânga este nevoie mai mult decât de multe alte partide. Noi nu suntem un partid extremist, nu suntem un partid anacronic în Europa de astăzi, dimpotrivă, suntem un partid care trebuie să persiste, să se modernizeze şi să îşi susţină punctul de vedere pe termen lung”, a explicat Mihai Chirica.

În ceea ce priveşte declaraţia lui Liviu Dragnea privind un eventual vot „zdrobitor” dacă Chirica ar fi propus pentru excluderea din partid, fostul lider de la Iaşi împărtăşeşte părerea lui Dragnea.

„Da, cred că aş fi fost exlcus. La tonul mesajului care s-a dat în interiorul CEX-ului, cred acest lucru. Am apreciat echilibrul dumnealui, sper să fie unul exprimat cât se poate de sincer. Nu am înţeles, totuşi, de ce nu a verificat sursele de informaţii asupra unor lucruri care sunt total neadevărate”, a mai spus edilul de la Iaşi.

„Domnul Dragnea are nevoie de oameni valoroşi în jurul lui, nu neapărat de mine. De oameni care să îi ofere siguranţă, siguranţa că primeşte informaţia corectă şi că se consultă ca să ia decizia corectă”, a declarat Mihai Chirica.

Chirica, primarul Iaşului, SUSPENDAT din toate funcţiile deţinute în PSD: Am fost pedepsit pentru că am spus adevărul

”E o premieră mondială, când un preşedinte de organizaţie care a spus adevărul este pedepsit pentru asta. Arată faptul că mai este mult de lucru. Sunt membru PSD, sunt primarul municipiului Iaşi, am o comunitate pe care trebuie să o reprezint. Nu m-a împins nimeni să intru în PSD. Este drumul pe care mi l-am ales şi voi merge mai departe. Decizia a fost să rămân membru PSD fără funcţie de conducere politică”, a declarat Mihai Chirica.

El a precizat că votul a fost unanim.

”Eu sunt dezamăgit că s-au spus multe lucruri neadevărate faţă de ieşirile mele publice. (...) A fost un act de dezinformare a preşedintelui preşedintelui în ceea ce priveşte atacul meu la adresa PSD, la adresa guvernului Grindeanu, care nu s-a întîâmplat niciodată”, a adăugat primarul municipiului Iaşi.

El a mai spus că au fost ”mai mulţi” care l-au dezinformat pe Liviu Dragnea.

Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica; ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare

 Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el arătând că aceasta ar fi trecut cu o majoritate „zdrobitoare” şi că se aşteaptă ca, în perioada următoare, Chirica să înţeleagă motivele nervozităţii pe care a creat-o în PSD.

„Cred că în jur de 90% dintre colegi mi-au cerut să supun la vot excluderea din partid a lui Mihai Chirica, fiecare argumentând aşa cum a crezut de cuviinţă, dar expunând în CExN ce s-a discutat în organizaţii. O parte dintre colegi i-au cerut lui Mihai Chirica să-şi dea demisia singur din calitatea de membru de partid – sigur, asta ar fi atras pierderea mandatului de primar - iar 3 colegi au propus să fie doar sancţiune cu privire la pierderea funcţiilor de conducere din partid”, a expus Dragnea, după şedinţa CExN a PSD, situaţia legată de sancţionarea lui Chirica.

El a arătat că a refuzat să propună excluderea.

„Eu am refuzat să supun la vot propunerea de excludere care ar fi fost votată într-o majoritate zdrobitoare, explicându-le lui Mihai Chirica şi colegilor mei, şi aşteptându-ne ca Mihai Chirica să înţeleagă totuşi de ce a fost atât de nervos PSD în urma acelor ieşiri publice ale lui”, a adăugat Dragnea.

El a arătat că toţi membri CExN i-au transmis lui Chirica faptul că lucruile critice pe care le-a spus în ieşirile sale publice trebuia să le spună în forurile interne ale partidului, de la care a lipsit însă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici