Mihai Chirica, vicepreşedinte PSD, ar putea fi suspendat din funcţiile din partid, dar nu exclus – surse

Vicepreşedintele PSD, Mihai Chirica, preşedinte interimar al PSD Iaşi, ar putea fi suspendat din aceste funcţii la şedinţa CExN al PSD, dar fără a se aplica sancţiunea excluderii din partid, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate.

1611 afișări
Imaginea articolului Mihai Chirica, vicepreşedinte PSD, ar putea fi suspendat din funcţiile din partid, dar nu exclus – surse

Mihai Chirica, vicepreşedintele PSD, ar putea fi suspendat din funcţiile din partid, dar nu exclus – surse

CExN al PSD se reuneşte, miercuri, la Bucureşti, pentru a discuta despre numirile unor noi miniştri, dar şi despre sancţionarea lui Mihai Chirica, pentru atitudinea critică la adresa conducerii PSD.

Preşedintele interimar al PSD Iaşi, Mihai Chirica, s-a impus ca „vârf de lance” al atacurilor publice la adresa lui Liviu Dragnea.

În ultima perioadă, un număr substanţial de filiale au convocat CEx judeţene, unde au adoptat trei rezoluţii, pe care le-au comunicat public: o rezoluţie de sprijin politic a lui Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al PSD, o rezoluţie de susţinere a Guvernului PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, şi o rezoluţie prin care cer CExN excluderea din partid a lui Mihai Chirică.

Dragnea a declarat, ulterior, că el nu vrea să pună problema excluderii din partid a vicepreşedintelui Mihai Chirica în cadrul şedinţei CExN, dar a vorbit explicit atât despre sprijinul pe care îl are în judeţe, inclusiv în filiala PSD Iaşi, unde aproximat 60 de primari s-au disociat de Chirica, cât şi despre „infiltraţi” în partid, care „fac jocurile lui Iohannis” şi care „vor fi păstraţi de sămânţă”.

În ceea ce priveşte excluderea lui Chirică, Dragnea a spus că la CExN se poate adopta şi o sancţiune minimă, dar şi una maximă, decizia în cazul acestuia urmând a fi „înţeleaptă, dar fermă”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici