Mihai Fifor, în numele PSD: Îi solicităm preşedintelui Iohannis să nu-i mai mintă pe români!

PSD a catalogat drept demagocice declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis de miercuri privind evoluţiile economice din timpul actualei guvernări, adăugând că spusele şefului statului demonstrează „carenţele domniei sale în domeniul economic”.

1486 afișări
Imaginea articolului Mihai Fifor, în numele PSD: Îi solicităm preşedintelui Iohannis să nu-i mai mintă pe români!

Mihai Fifor, în numele PSD: Îi solicităm preşedintelui Iohannis să nu-i mai mintă pe români!

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Mihai Fifor, a declarat că preşedintele se află în contradicţie cu realitatea şi chiar cu propriile acuzaţii.

„Susţineţi că economia este în „dezastru”, în condiţiile în care, chiar pe primul trimestru din 2019, România a fost pe locul doi în Uniunea Europeană la creşterea economică. Spuneţi că am avut creştere pe consum, adică pe faptul că românii au avut mai mulţi bani să cumpere mai multe bunuri şi servicii. Dar în acelaşi timp acuzaţi că în ciuda majorărilor de pensii şi salarii românii pot cumpăra mai puţin decât înainte, pentru că veniturile lor ar fi fost lovite de inflaţie. Hotărâţi-vă, domnule preşedinte! Ori majorările s-au topit în inflaţie şi atunci nu creştem pe consum, ori creştem pe consum iar atunci puterea de cumpărare a românilor a crescut în Guvernarea PSD”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Senatorul PSD a adăugat că preşedintele atacă fără nicio bază Guvernul în legătură cu o presupusă afectare a mediului de afaceri.

„Atacaţi fără nicio bază Guvernul că ar fi afectat mediul de afaceri, în condiţiile în care, în 2018, multe companii din România au raportat cele mai mari profituri din toate timpurile, începând de la industria auto, sectorul bancar şi până la domeniul energiei sau al comerţului cu amănuntul. Cum au fost afectaţi investitorii străini dacă, în guvernarea noastră media anuală a investiţiilor străine directe a fost de 5 miliarde euro, adică dublă faţă de perioada guvernării PNL, când media anuală a investiţiilor străine directe a fost de doar 2,4 miliarde?”, a adăugat Mihai Fifor.

Senatorul PSD îi solicită preşedintelui Iohannis „să nu-i mai mintă pe români”.

„Îi solicităm preşedintelui Iohannis să nu-i mai mintă pe români! Economia naţională nu creşte pe datorie! Încetaţi cu această minciună, domnule preşedinte! Datoria guvernamentală a scăzut în cei doi ani şi jumătate de guvernare PSD de la 37,3% din PIB în 2016 la numai 34,9% din PIB în primul trimestru al acestui an. Iar dacă excludem rezerva financiară din Trezorerie, România are a patra cea mai mică datorie guvernamentală în PIB din Uniunea Europeană. Deci, nu mai minţiţi domnule preşedinte!”, a subliniat Fifor.

„Domnule preşedinte, faceţi comparaţia cu „Guvernul dvs.”! Astăzi România plăteşte dobânzi cu 200 de milioane lei mai mici comparativ cu Guvernul Cioloş pe care l-aţi girat personal. Iar raportat la PIB, în 2018, am avut cel mai scăzut nivel al cheltuielilor cu dobânzile din ultimii 10 ani!”, a punctat Mihai Fifor, care i-a cerut preşedintelui ca în loc să îi acuze pe alţii, să îşi prezinte propriul raport de activitate după cei aproape 5 ani de mandat.

„Nu aţi făcut nimic pentru români. Nu aveţi niciun proiect notabil pentru România. Au trecut 5 ani degeaba. NIMIC este titlul raportului dvs. de activitate!”, a concluzionat Mihai Fifor.

Taguri:
psd,
iohannis,
fifor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici