Mihai Găinuşă: Diaspora vine acasă

Diaspora vine acasă. Poate c-ar fi fost bine pe 10 să fie şi alegeri anticipate. Nici nu se mai închideau şcolile pentru organizarea scrutinului, elevii nu mai pierdeau şi bruma aia de educaţie pe care le-o oferă un minister condus de unul care afirmă: ”manualele şcolare este un subiect intens”. Urmaşul lui Genunche, zis PLM.

5916 afișări
Imaginea articolului Mihai Găinuşă: Diaspora vine acasă

Mihai Găinuşă: Diaspora vine acasă

Scorul ar fi reflectat mai bine simpatiile politice ale poporului român, format din 23 de milioane de oameni, fie că vor sau nu, primarul de Călugăreni şi madam Pippidi. Când doamna Pippidi o să fie foarte bătrână şi o să aibă nevoie de ajutor, poate n-o să mai găsească nicio lumpenproletară prin ţară să o îngrijească şi poate o să apeleze la mahalaua din Filipine.

Salam cu soia

Vrăjeala aia cu ”ăştia n-au mâncat salam cu soia, ca noi” nu mai ţine. Nu de alta, dar paradoxal, după cum se laudă simpatizanţii coaliţiei de guvernare, acum românii o duc mult mai bine ca înainte. Pensii şi salarii mari, preţuri mici, sănătate bună şi viaţă fericită şi nepoluată, nu?

Pe când săraca Diaspora mănâncă după două joburi pe sponci, când apucă, mâncare ieftină, ca să facă economie, poate chiar salam cu soia. Madam Mungiu a mers cu avionul pe la simpozioane plătite de alţii pe-afară, nu a stat cu ochii lipiţi pe geam zile întregi, ca să aducă o maşină la mâna a doua din Belgia, să scoată câţiva bănuţi în plus. Fiecare se descurcă cum poate. Şi e de înţeles. Primarul din Călugăreni, care voia să-i ia la bătaie pe manifestanţii din Diaspora, am văzut că e rotunjor, nu cât doamna Pippidi, dar orişicât, emană trai bun. Grătare şi fleici decontate pe Primărie, mese festive cu folcloriste, Ziua Recoltei. Dacă ştia Mihai Viteazu cine o să facă legea la Călugăreni, culegea dinţii lui Sinan Paşa din noroi, îi implanta la loc şi-i cerea scuze turcului.

Sporul de calculator

Nu e cazul să fim dezbinaţi, împărţiţi între ei, de-afară şi noi, de-acasă. În fond, oricând ar veni o criză economică uriaşă şi s-ar tăia din nou salariile şi pensiile, sporurile, tichetele, chiar şi sporul de vătămare din cauza calculatorului, 2.200 de lei în plus, cum ia şeful de la CAS Bacău. Şi atunci poate Primarul de Călugăreni sau baştanul de la CAS cu 14.000 salariu, fără spor, ar trebui să-şi caute de lucru pe-afară, poate chiar să şteargă la fund o bătrânică din Italia. Nu e nicio ruşine în asta, roata vieţii se învârte, azi eşti pe funcţie, bugetar, mâine în şomaj. Dacă vin nişte forţe politice reale, care să mai taie din privilegiile celor care nu produc nimic.

Prea multe poliţii

Poate vin unii care consideră că sunt prea multe poliţii, aparatul de interne e prea aglomerat, deşi infracţionalitatea e în creştere. Că degeaba au pistol cu lasere, dacă accidentele sunt şi mai dese şi degeaba smulg plăcuţele de înmatriculare, dacă n-au prins nici acum asasinul fetiţei de 5 ani de la Baia Mare. Şi are dreptate poliţista aia tinerică, ce zicea că ăia care cred că Poliţia e plătită de ei, au IQ-ul mai mic decât al Veoricăi. Poate vin unii care chiar nu mai alocă mare lucru de la bugetul nostru pentru Interne şi atunci fata pleacă în Diaspora la muncă.

Sunt atât de posibile toate astea. Poate vin unii care s-o ia la întrebări pe duamna Firea, câţi oameni au murit în spitalele bucureştene în timpul mandatului ei, din cauza infecţiilor şi a condiţiilor proaste, că dânsa a dat banii de dezinfectante, RMN-uri şi anestezii, la Catedrala Neamului. Şi, după ce şi-ar ispăşi pedeapsa, poate ar pleca la muncă în străinătate, deşi nu cred c-o lasă turnătorul Felix fără job.

Nu se ştie niciodată când adepţii mitingurilor în alb, a vacanţelor gratuite în Grecia, a pensiilor speciale de la stat, o să fie luaţi la întrebări de alte forţe politice, care să le ceară înapoi contravaloarea serviciilor abuzive.

D-asta zic: să nu fim dezbinaţi şi să tinem aproape unii de alţii, români cu români. Măcar să ştim cine a beneficiat de foloase necuvenite, când o veni vremea judecăţii. Şi ce-o să mai râdem!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici