Mihai Sturzu, Cristian Rizea şi alţi doi deputaţi au trecut de la PSD la PRU

Deputatul PSD Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, fostul lider al tineretului social-democrat, deputatul independent Mihai Sturzu, deputatul PSD Ion Eparu şi senatorul ex-PSD Daniel Savu şi-au anunţat luni înscrierea în Partidul România Unită.

7451 afișări
Imaginea articolului Mihai Sturzu, Cristian Rizea şi alţi doi deputaţi au trecut de la PSD la PRU

Mihai Sturzu, Cristian Rizea şi alţi doi deputaţi au trecut de la PSD la PRU

Mihai Sturzu, care a demisionat din PSD după congresul în care Liviu Dragnea a fost ales preşedinte al partidului, a anunţat pe Facebook că s-a înscris în PRU, deşi ar fi dorit să candideze ca independent la alegerile parlamentare.

"Am intrat în PRU. Am ales mai mult cu mintea decât cu sufletul. Aş fi preferat să pot candida independent şi la parlamentare, dar în mod sigur nu aş fi avut nicio şansă. (...) Este o soluţie care îi va supăra pe mulţi prieteni, însă este o decizie pe care nu am luat-o uşor" a spus Sturzu, adăugând că "nu putem lăsa ţara pe mâna lui Dragnea şi a lui Blaga".

Deputatul Cristian Rizea a anunţat şi el pe reţeaua de socializare că a trecut la PRU, partid care a obţinut la alegerile locale din iunie 0,80% din voturi. În martie, Rizea a scăpat de arestarea preventivă pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor după ce Camera Deputaţilor a respins cererea procurorilor DNA. El îşi motivează plecarea acum acuzându-l pe Liviu Dragnea că a vrut să plătească cu 'închisoarea" faptul că şi-a dorit să candideze la Primăria Sectorului 5.

"Dragi prieteni, astăzi după 16 ani ca membru activ PSD am ales să intru într-o nouă familie politică, Partidul România Unită condus de prietenul meu Bogdan Diaconu! Chiar dacă las în urmă foarte mulţi prieteni şi colegi, mă bucur că parte dintre ei îi voi regăsi aici în PRU! Din păcate nu aş mai fi putut rămâne într-un PSD condus de cineva care nu doar că a făcut tot posibilul pentru a mă împiedică să candidez la Primăria Sectorului 5 dar s-a gândit că trebuie să plătesc chiar cu închisoarea pentru asta ! După cum aţi putut observa de 6 luni de zile de când am devenit subiectul unui dosar penal al DNA în condiţiile în care acelaşi dosar vechi de 7 ani (2009) fusese deja clasat în 2014 de aceeaşi instituţie, am refuzat dezbaterile publice la care am fost invitat tocmai pentru a nu fi acuzat că influenţez în vreun fel justiţia ....Vă asigur dragi prieteni că foarte curând ( în cursul acestui an ) va veni momentul când veţi află ADEVĂRUL în ceea ce priveşte dosarul meu! Un lucru va pot spune cu mâna pe inima: indiferent ce spun unii sau alţii, indiferent câte jigniri am primit şi voi mai primi : EU, Cristian Rizea NU am luat nici un ban necuvenit !" a scris Rizea pe Facebook.

Liderul PRU Bogdan Diaconu a anunţat că senatorul de Prahova (fost PSD) Daniel Savu şi Ion Eparu (deputat PSD Prahova) s-au înscris şi ei în partid şi că îl aşteaptă şi pe fostul premier Victor Ponta să i se alăture. "De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi şi mai puternici .. îl aşteptăm pe VP!", a scris Diaconu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici