Mihai Tudose cere Guvernului Orban „să nu mai ardă gazul” pentru că România are şanse să obţină o finanţare majoră

  • Parlamentul European a dat miercuri undă verde finanţării UE pentru activităţile legate de gazele naturale, urmând votul din Consiliul European
  • Mihai Tudose, europarlamentar, spune că este o mare oportunitate pentru România
  • Mihai Tudose: „Ne-am putea valorifica potenţialul de mare producător de gaze naturale, în contextul ce nu ne va fi uşor, economic şi social, al închiderii minelor de cărbune”
497 afișări
Imaginea articolului Mihai Tudose cere Guvernului Orban „să nu mai ardă gazul” pentru că România are şanse să obţină o finanţare majoră

Mihai Tudose cere Guvernului Orban „să nu mai ardă gazul” pentru că România are şanse să obţină o finanţare majoră

Mihai Tudose cere Guvernului Orban să acţioneze ferm la nivelul Consiliului European, după ce Parlamentul European a dat undă verde finanţării UE pentru activităţile legate de gazele naturale.

Europarlamentarul, membru al grupului S&D (ex-Pro România), spune că infrastructura gazelor naturale din România ar putea fi finanţată din Fondul pentru Tranziţie Justă (gazele naturale, declarate combustibil de tranziţie spre economia neutră climatic).

„Ne-am putea valorifica potenţialul de mare producător de gaze naturale, în contextul ce nu ne va fi uşor, economic şi social, al închiderii minelor de cărbune. Mai rămâne să fie de acord şi Consiliul UE, care în iunie a respins propunerea României, Poloniei, Cehiei şi Greciei ca infrastructura gazelor naturale să poată fi finanţată din Fondul pentru Tranziţie Justă”, a menţionat Tudose. 

El cere Guvernului „să nu ardă gazul de pomană, la propiru şi la figurat” şi să folosească această oportunitate pentru interesul vital al României de a-şi putea valorifica resursele.

„Spuneam, încă de acum trei ani, că, dacă ne jucăm cartea cum trebuie, România va deveni hub energetic regional. Era la prezentarea celui mai mare zăcământ onshore de gaze naturale descoperit de statul român în ultimii 30 de ani. Între timp, Romgaz a început cu succes exploatarea la Caragele - Buzău. Iar pe partea de transport, am lansat din 2015 transformarea Transgaz în actor regional, prin demararea construcţiei celor două gazoducte esenţiale pentru interconectivitatea reţelei noastre: BRUA şi Iaşi - Ungheni - Chişinău. Mă bucur că anul acesta Transgaz finalizează ambele proiecte”, a mai scris europarlamentarul pe Facebook. 

 

Nu ardeţi gazul de pomană! Parlamentul European dă undă verde finanţării UE pentru activităţile legate de gazele...

Publicată de Mihai Tudose pe Miercuri, 16 septembrie 2020

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici