Video Mihail Neamţu, apostrofat în Piaţa Victoriei în timp ce strângea semnături pentru prezidenţiale

Mihail Neamţu a fost apostrofat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, în timpul manifestaţiei ce marchează un an de la protestele din 10 august 2018. Acesta strângea semnături pentru candidatura sa la prezidenţialele din toamnă.

4957 afișări

Mihail Neamţu strânge, sâmbătă, semnături pentru candidatura sa la prezidenţiale în Piaţa Victoriei din Bucureşti, în timpul manifestaţiei care marchează un an de la protestele din 10 august 2018.

El a fost huiduit de unele persoane de acolo, în timp ce discuta cu protestatari.

În jurul lui Neamţu se aflau persoane ce purtau tricouri cu sigla formaţiunii politice Alternativa Dreaptă.

Partidul a anunţat, luni, că îl va susţine la alegerile prezidenţiale pe scriitorul şi analistul politic Mihail Neamţu, nume vehiculat deja în cursa internă a Partidului Mişcarea Populară pentru candidatul la Preşedinţie.

Numele lui Mihail Neamţu este vehiculat şi în cursa internă a PMP pentru Preşedinţie, alături de Eugen Tomac, Robert Turcescu, Theodor Paleologu şi George Mioc.

Drept la replică

„O societate dreaptă şi o presă democratică se bazează pe vechiul principiu al dreptului roman: audiatur et altera pars. Am colaborat cu publicaţii internaţionale (de la EuroNews până, cel mai recent, la The Economist) şi nimeni în presa credibilă n-a eludat vreodată punctul de vedere al subiectului despre care se face vorbire.

Mai multe publicaţii (Mediafax, StiriPeSurse.Ro, etc.) au transmis că subsemnatul ar fi fost apostrofat în Piaţa Victoriei la mitingul Diasporei din 10 august PENTRU CĂ AM STRÂNS SEMNĂTURI LA ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN 2019. Informaţia este categoric falsă şi cer un drept la replică sub următorul titlu: N-am strâns semnături, ci am dat autografe!

Preţ de câteva ore, m-am aflat sâmbătă în Piaţa Victoriei unde am interacţionat cordial cu sute de oameni. Este adevărat că timp de 30 de secunde, 4-5 cetăţeni îngrijoraţi (între care şi cunoscutul Marian Ceauşescu, lider al mişcării #Rezist) mi-au reproşat verbal susţinerea pentru Referendumul din toamna anului 2018. Chestiunea a fost imediat lămurită. În câteva minute, am fost văzuţi scandând împreună sloganuri antiguvernamentale. În rest, m-am întreţinut cordial şi am dat câteva autografe pentru cărţile Vârstele Iubirii şi Visul României Mari.

N-au existat, aşadar, tabele de semnături şi nici liste. Nimeni n-a putut oferi probe video care să justifice titlurile rostogolite în mediul online. Deontologic, era absolut imperativă intervievarea subiectului despre care se publică o asemenea ştire falsă şi tendenţioasă. Cer, aşadar, publicaţiilor care au dezinformat publicarea acestui drept la replică.

Presa este a patra putere a unei democraţii. Pe minciună chiar nu putem construi o Românie mai bună.

Vă mulţumesc.”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici