Mii de membri USL din toată ţara vor protesta joi la Arcul de Triumf

Mii de membri USL din toată ţara şi-au anunţat participarea la mitingul organizat la Arcul de Triumf din Bucureşti. Primăria Capitalei a aprobat cererea USL pentru mitingul de joi, din Capitală, care va avea loc de la ora 16.00.

725 afișări
Imaginea articolului Mii de membri USL din toată ţara vor protesta joi la Arcul de Triumf

Sute de membri USL din toată ţara vor protesta joi la Arcul de Triumf (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

  • Iaşi : Peste 400 de membri PNL şi PC vor participa la mitingul USL din Capitală

Peste 400 de membri PNL şi PC din Iaşi vor participa la mitingul de joi organizat de USL în Capitală, în timp ce reprezentanţii PSD Iaşi spun că nu pot preciza câţi membri social-democraţi vor veni întrucât "lucrurile sunt încă în mişcare".

"Mitingul din Capitală a fost propunerea mea, discuţiile purtându-se în Biroul Permanent al PNL. Am insistat să facem acest protest şi să ne asumăm deschis să ieşim în stradă. Dacă oamenii ne vor lua cu pietre, atunci trebuie să plecăm acasă. Dacă vom şti să ne manifestăm şi să ne facem înţeleşi, atunci putem merge mai departe", a afirmat Relu Fenechiu.

  • Constanţa : Peste 2.000 de membri USL vor participa la mitingul de joi de la Bucureşti

Peste 2.000 de membri USL Constanţa vor participa, joi, la mitingul care va fi organizat în Bucureşti, fiind închiriate zeci de autocare pentru transportul în Capitală, au anunţat liderii locali ai PSD şi PNL.

"Din partea filialei PNL Constanţa vor participa 1.100-1.200 de persoane, noi ştim sigur că vor fi 1.000 pentru că le-am asigura transportul cu autocare, dar avem şi alţi colegi care vor să vină cu maşina personală. Mitingul de la Bucureşti va fi un eveniment de forţă la care vor participa câteva zeci de mii de liberali, zeci de mii de PSD-işti, de asemenea vor veni şi din PC. Ne-am organizat separat, dar ne vom întâlni acolo", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Dragomir.

  • Timiş: PNL trimite aproximativ 100 de membri la mitingul de la Bucureşti, PSD nu va avea reprezentanţi

PNL Timiş va trimite aproximativ o sută de persoane la mitingul care va avea loc joi la Bucureşti, în timp ce PSD Timiş nu va avea membri la protest, iar de la filiala judeţeană a PC vor merge în Capitală aproximativ 60 de persoane, conform liderilor locali.

Purtătorul de cuvânt al PNL Timiş, Alina Sabou, a declarat, miercuri, că la mitingul de joi de la Bucureşti vor participa aproximativ o sută de liberali, printre care deputatul Horia Cristian, preşedintele PNL Timişoara, şi Petru Ehegartner.

  • Peste 500 de membri ai USL Cluj şi-au anunţat participarea la mitingul de joi din Bucureşti

Peste 500 de membri ai USL Cluj, majoritatea de la PNL, vor participa, joi, la mitingul organizat la Bucureşti, aceştia urmând să plece în cursul serii de miercuri sau dimineţii de joi cu autocare, microbuze, trenuri sau maşini personale, susţin liderii locali ai PNL, PSD şi PC.

"PNL Cluj va avea la mitingul de joi de la Bucureşti circa 350 de membri, care se vor deplasa în cursul dimineţii cu un autocar închiriat, mai multe microbuze şi maşini personale. Am avut mai mulţi doritori înscrişi decât locuri disponibile, în condiţiile în care, iniţial, era vorba de 300 de persoane", a spus Nicoară.

  • Un număr de 500 de membri PNL din Vrancea vor participa la mitingul USL din Capitală

Liderul PNL Vrancea, deputatul Nini Săpunaru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că 500 de liberali vrânceni vor participa, joi, la mitingul organizat de USL în Capitală, unde vor cere demisia lui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc.

Săpunaru a reclamat că democrat-liberalii din instituţiile publice fac presiuni asupra firmelor de transport pe care le ameninţă cu ridicarea licenţei.
"Vom participa, joi, la mitingul de protest. Am încheiat contracte legale cu firmele de transport, însă s-au exercitat deja presiuni asupra lor. Unul dintre patroni ne-a anunţat că nu ne mai poate da autocarul deoarece mergem la mitingul de la Bucureşti", a afirmat Nini Săpunaru.

  • Peste o sută de membri PNL Suceava şi-au anunţat participarea la mitingul din Bucureşti

PNL Suceava va trimite peste o sută de persoane la mitingul care va avea loc joi în Capitală, în timp ce PSD Suceava susţine că membrii de partid vor merge la Bucureşti în nume propriu, şi nu în cadru organizat.

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că mai multe sute de liberali vor participa la mitingul USL din Bucureşti, dar că doar o sută dintre aceştia vor merge în Capitală în cadru organizat, restul urmând să ajungă pe cont propriu.

"Vor merge la Bucureşti câţi liberali vor. Vor fi peste o sută care vor merge în cadru organizat. Restul, din câte am înţeles, câteva sute, vor merge pe cont propriu", a spus liderul PNL Suceava.

  • Un număr de 500 de membri PNL din Vrancea vor participa la mitingul USL din Capitală

Liderul PNL Vrancea, deputatul Nini Săpunaru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că 500 de liberali vrânceni vor participa, joi, la mitingul organizat de USL în Capitală, unde vor cere demisia lui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc.

"Vom participa, joi, la mitingul de protest. Am încheiat contracte legale cu firmele de transport, însă s-au exercitat deja presiuni asupra lor. Unul dintre patroni ne-a anunţat că nu ne mai poate da autocarul deoarece mergem la mitingul de la Bucureşti", a afirmat Nini Săpunaru.

  • PNL şi PC Mureş vor avea câte 150 de persoane la mitingul de joi de la Bucureşti

PNL şi PC din Mureş vor avea câte 150 de reprezentanţi la mitingul de joi de la Bucureşti, au anunţat liderii celor două formaţiuni, în timp ce liderul PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, a spus că le-a cerut membrilor de partid să participe la manifestaţiile din localităţile lor, în mod paşnic.

"Noi ne-am asumat acest miting şi ca atare participăm. Vom avea 150 de oameni, pe judeţ, de la PNL Mureş. Întâmpinăm probleme cu mijloacele de transport în comun, nu avem acces la autobuze, dar ne vom descurca cu autoturismele personale", a spus Ciotlăuş.

  • PNL Sibiu trimite circa 300 de membri la miting în Capitală, PSD participă la proteste la Sibiu

Liderul PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a declarat, miercuri, că aproximativ trei sute de persoane din cadrul organizaţiei vor participa la mitingul de joi din Capitală, în timp ce reprezentanţii PSD Sibiu au anunţat că nu trimit oameni la Bucureşti, ei participând la protestele de la Sibiu.

"Se va pleca joi dimineaţă cu maşini personale, autocare, microbuze şi chiar cu trenul, urmând ca întâlnirea, reunirea să aibă loc la ora 15.30, în Bucureşti. Eu voi fi în fruntea oamenilor pentru că trebuie să dăm un semnal politic pentru întreaga ţară să se termine cu mizeriile care sunt în ţara asta. Mitingul de la Bucureşti este o acţiune complementară a USL la manifestaţiile care au loc în Capitală", a spus Mircea Cazan.

  • PNL şi PC Hunedoara trimit aproximativ 650 de persoane la mitingul de la Bucureşti

Aproximativ 550 de membri ai PNL Hunedoara şi o sută de reprezentanţi ai filialei judeţene a PC vor participa, joi, la mitingul de la Bucureşti, a anunţat, miercuri, preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ.

Potrivit acestuia, PC Hunedoara a anunţat că va participa la protestul de la Bucureşti cu o sută de membri, în timp ce PSD îşi trimite oamenii în stradă la Deva, în faţa Casei de Cultură "Drăgan Muntean".

  • Botoşani: Aproape 200 de membri ai filialei merg la mitingul din Capitală

Aproape 200 de membri ai PNL Botoşani şi 30 de militari din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi în Retragere vor merge la mitingul care va avea loc joi la Bucureşti.

Preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, a declarat miercuri seară la ora 23.00 un număr de 190 de membri ai organizaţiei liberale botoşănene, dar şi 30 de membri ai SCMDR vor pleca spre Bucureşti pentru a participa la mitingul organizat de USL.

  • Peste 300 de liberali din Bihor şi Satu Mare vin în Capitală, PSD nu trimite reprezentanţi la miting

Peste 300 de membri ai organizaţiilor PNL din Bihor şi Satu Mare vor veni la mitingul pe care USL îl organizează joi în Capitală, au anunţat liderii celor două filiale. Preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, a declarat, miercuri, că aproximativ 200 de liberali din judeţ vor participa la mitingul de la Bucureşti, între aceştia urmând să se afle atât el, cât şi primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, în timp ce PSD nu va trimite reprezentanţi la acţiune.

"În această noapte (în noaptea de miercuri spre joi - n.r.), la ora 24.00, plecăm spre mitingul de la Arcul de Triumf. Din judeţ vom face deplasarea aproximativ 200 de persoane", a declarat senatorul Cornel Popa.

  • Aproximativ 700 de buzoieni, membri PNL şi PC, dar şi simpatizanţi, la mitingul USL din Capitală

Aproximativ 700 persoane din Buzău, membri PNL şi PC, precum şi simpatizanţi ai celor două partide, vor participa, joi, la mitingul organizat de USL în Bucureşti, în timp ce social-democraţii buzoieni au anunţat că nu vor merge la acţiunea din Capitală.

Conform unor surse din rândul PNL Buzău, liberalii au decis să plece spre Bucureşti cu autoturismele personale şi nu cu autocare de teama presiunilor care ar putea fi exercitate asupra transportatorilor.

"Suntem 200 de oameni care vom pleca cu microbuze şi autocare, dar cu siguranţă la Bucureşti vom fi mai mulţi pentru că există şi membrii ai PC din alte localităţi ale judeţului Buzău care şi-au manifestat disponibilitatea de a se deplasa la Bucureşti cu autoturismele personale", a declarat Gheorghe Vlase.

  • Peste 1.500 de membri şi simpatizanţi PNL şi PSD din Prahova, la mitingul din Capitală

Potrivit reprezentantului Departamentului de Comunicare al PNL Prahova, deputatul Graţiela Gavrilescu, filialele din Prahova ale PNL şi PSD vor trimite peste 1.500 de persone la mitingul de protest care va avea loc la Bucureşti, o parte dintre membrii şi simpatizaţii PSD alegând să rămână în Ploieşti pentru a participa la manifestarea care va avea loc în centrul oraşului.

"PNL este pregătit în acest moment cu 1.000 de participanţi, membri activi şi simpatizanţi, iar de la PSD vor merge între 500 şi 1.000 de persoane. O parte dintre social-democraţi doresc să rămână în Ploieşti pentru a participa la mitingul care va avea loc în centrul municipiului", a declarat Gavrilescu.

  • Aproape 600 de persoane din Alba, majoritatea membri PNL, vor pleca la mitingul de la Bucureşti

Aproape 600 de persoane din Alba vor pleca, joi dimineaţă, la Bucureşti pentru a participa la mitingul de protest organizat de USL, majoritatea fiind membri sau simpatizanţi ai PNL din judeţ, în timp ce filiala PSD se va alătura protestelor de pe plan local, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vicepreşedintele PNL Alba Florin Roman a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că aproximativ 600 de persoane din judeţ, majoritatea membri şi simpatizanţi ai PNL, vor participa, joi, la mitingul de protest organizat de USL la Bucureşti.

Florin Roman a spus că acele aproximativ 600 de persoane vor pleca din întreg judeţul cu zece autocare, 20 de microbuze şi cu maşinile personale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici