Mike Pence cere evitarea inculpării lui Trump, pentru a nu fi amplificate diviziunile în SUA

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence a îndemnat Departamentul Justiţiei să evite punerea sub acuzare a fostului preşedinte Donald Trump, argumentând că o astfel de acţiune ar amplifica diviziunile.

159 afișări
Imaginea articolului Mike Pence cere evitarea inculpării lui Trump, pentru a nu fi amplificate diviziunile în SUA

Surse judiciare citate de cotidianul The New York Times au declarat că Departamentul Justiţiei l-a informat pe Donald Trump că va fi inculpat în ancheta privind documentele clasificate deţinute în mod neautorizat în reşedinţa din Mar-a-Lago, Florida. Trump a transmis că nu a fost informat.

"Eu sper că Departamentul Justiţiei examinează mai bine cazul şi rezolvă problemele fără inculpare", a declarat Mike Pence pentru CNN, în contextul în care tocmai şi-a lansat campania în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024.

O eventuală inculpare ar exacerba clivajele şi ar transmite lumii "un mesaj teribil", a atras atenţia Mike Pence, potrivit site-ului Axios.com.

Agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au colectat în august 2022 documente din reşedinţa lui Donald Trump din Mar-a-Lago (Florida), iar cazul este anchetat de un procuror special, Jack Smith. Autorităţile susţin că erau documente clasificate, dar Trump afirmă că documentele au fost declasificate de el în timp ce era preşedinte.

Într-un caz separat, Departamentul american al Justiţiei a finalizat investigaţia în cazul documentelor secrete deţinute de fostul vicepreşedinte Mike Pence, fără a formula acuzaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici