Miluţ: Aripa Sârbu-Ciuhandru este cercetată de Parchet

Preşedintele PNŢCD, Marian Petre Miluţ, a declarat, sâmbătă, la Craiova, că "aripa disidentă" Radu Sârbu - Gheorghe Ciuhandu este cercetată la Parchet pentru presupuse falsuri, cum ar fi o semnătură a Doinei Cornea, în convocarea unui Congres.

15 afișări
Imaginea articolului Miluţ: Aripa Sârbu-Ciuhandru este cercetată de Parchet

Miluţ: Aripa Sârbu-Ciuhandru este cercetată de Parchet (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Miluţ a spus că a propus membrilor ţărănişti care s-au alăturat grupului condus de Sârbu să se "reîntoarcă" în partidul "legal înregistrat". "Noi le-am făcut o ofertă să revină în partidul care este legal înregistrat şi care este singura entitate cu care Autoritatea Naţională electorală discută. Le-am făcut această ofertă trecând peste lucruri delicate pe care le-au făcut, ca să nu spun chiar grave", a declarat Marian Petre Miluţ.

Întrebat dacă propunerea de a se reîntoarce în partid a grupării conduse de Radu Sâbu are la bază mai multe procese aflate pe rolul instanţelor de judecată, aşa cum a declarat fostul preşedinte al Fondului Proprietăţii de Stat în guvernarea CDR, vineri, la Timişoara, Miluţ a spus: "Eu nu am pierdut niciun proces, în schimb el a pierdut câteva. Mă tem că această aripă disidentă din partid este deocamdată în cercetări la Parchet şi este în cercetări de mai mult timp. Eu am spus că trecem peste această chestiune, retragem această chestiune ca să revină în partid şi să discutăm problemele în mod deschis, dar văd că domnul Sârbu are cu totul alte preocupări şi va rămâne din ce în ce mai singur".

Întrebat în ce cauză "aripa disidentă" din PNŢCD este cercetată la Parchet, liderul PNŢCD a afirmat: "Este vorba de falsuri făcute în participarea membrilor la Congres. Doamna Doina Cornea a semnat în fals, ca să dau un exemplu mai sonor. Două analize criminologice făcute, pentru că nu puteam analiza 300 de semnături şi am analizat şi noi vreo 50 de semnături, arată că am avut vreo 30-40 de semnături".

Miluţ susţine că dacă gruparea pe care o conduce nu ar fi fost "legitimă", s-ar fi retras de la conducerea formaţiunii. "Au mers până la chestiunea că au dat mandat verbal. Nu există în niciun statut termenul de a da mandatul cuiva să voteze. Nu există aşa ceva. Nici măcar mandat scris. Dacă un singur moment aş fi considerat că nu suntem legitimi, m-aş fi retras", a mai spus Miluţ.

Sârbu a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că, până acum, între aripa condusă de el şi cea condusă de Marian Miluţ există opt procese pe rol, din care doar în unul a fost dată o soluţie, aceasta fiind în favoarea sa. Din acest motiv, a spus liderul ţărănist, Marian Miluţ a propus ca soluţie de compromis "să se găsească" un nou preşedinte al partidului, altul decât cei doi, iar prima opţiune ar fi Gheorghe Ciuhandu.

"El propune să se găsească un preşedinte, altul decât el sau eu. Bineînţeles, domnul Ciuhandu e şi prima noastră opţiune. Suntem deschişi unei soluţii amiabile, evident", a spus Sârbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici