Minerva Boitan: Solicit preşedintelui României să demită de urgenţă Guvernul Boc

Senatorul PNL de Sibiu Minerva Boitan a cerut, duminică, preşedintelui Traian Băsescu, demiterea Guvernului Boc şi numirea unui nou guvern, "capabil" să găsescă acele soluţii de ieşire din criză care să nu genereze "convulsii sociale şi umane, cu efecte nefavorabile asupra societăţii".

176 afișări
Imaginea articolului Minerva Boitan: Solicit preşedintelui României să demită de urgenţă Guvernul Boc

Minerva Boitan: Solicit preşedintelui României să demită de urgenţă Guvernul Boc (Imagine: Senatul Romaniei)

Senatorul Minerva Boitan (PNL) a transmis, duminică, un comunicat de presă în care vorbeşte despre promisiunile lui Traian Băsescu din campania electorală şi despre faptul că "România merită o altă şansă".

"Evenimentele din ultimele săptămâni demonstrează încă o dată (dacă mai este nevoie) că România, pe lângă criza economică, suferă de efecte dezastruoase. Acestea sunt urmare a acţiunilor şi hotărârilor unui Guvern incapabil să găsească măsurile necesare menţinerii unei stări de echilibru social şi economic", susţine Minerva Boitan.

Senatorul PNL afirmă că, "în noiembrie, înaintea alegerilor prezidenţiale, Traian Băsescu, în calitate de preşedinte în funcţie şi candidat la un nou mandat, afirma cu tărie că: «Vreau solidaritate mai mare cu cei aflaţi la nevoie şi cu generaţiile următoare»".

"Oare se gândea la cei pe care în următoarele şase luni i-a adus în pragul disperării prin reducerea pensiilor, a salariilor, a şomajului şi a diferitelor alocaţii (copii, persoane cu dizabilităţi, etc)? De ultimă oră, aflăm cu stupoare că nu găsesc resurse nici pentru bolnavii cu cele mai grave boli", menţionează Boitan.

Ea susţine că "această guvernare nu face altceva decât să ia de la cei mulţi şi să-i «hrănească sănătos» pe cei foarte puţini, pentru finanţarea viitoarelor campanii electorale".

"Oare chiar a vorbit serios Traian Băsescu, când a spus «Voi sunteţi adevărata majoritate, puterea este la voi» sau şi-a asumat singur această putere, în detrimentul poporului. Solicit, pe această cale, preşedintelui României, cu gândul doar la poporul român care l-a ales, cât şi la cel care nu l-a ales, să demită de urgenţă Guvernul Boc şi să-l înlocuiască cu un guvern capabil să aleagă acele soluţii economice şi sociale astfel încât România să depăşească perioada de criză economică fără convulsii sociale şi umane, cu efecte nefavorabile asupra societăţii".

În finalul comunicatului de presă, senatorul PNL scrie că "România merită o altă şansă" şi îi cere preşedintelui să ofere această şansă românilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici